29 Ιουλ 2017

Κάποιους ο Μητσοτάκης τους συνάντησε και κάποιους όχι!

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καβάλα και την συνάντηση ,  με τους εκπροσώπους των  παραγωγικών φορέων  της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρόεδρος της Ν.Δ. και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήθηκε και   με τους εκπροσώπους των σωματείων
εργαζομένων των εταιριών CENTROFARO, P.F.I.Cκαι Λιπάσματα Ν. Καρβάλης. Στην συνάντηση ενημερώθηκε σχετικά με την προσπάθεια που έγινε, από την πλευρά των εργαζομένων,  ώστε το εργοστάσιο να συνεχίσει την εύρυθμη  λειτουργία του, όπως και έγινε, εδώ και ένα χρόνο και βέβαια να προσφέρει εργασία σε 600 και πλέον άτομα σε μια περίοδο μάλιστα και μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία. Όπως φυσικά ενημερώθηκε ότι, το συγκεκριμένο εργοστάσιο,  πέρα από το γεγονός ότι είναι το μοναδικό  που λειτουργεί  στην χώρα, με  εξαγωγές σ όλο τον κόσμο,  συνδράμει στην τοπική κοινωνία και αγορά, καθοριστικά, αφού την στηρίζει έμπρακτα με πολλά εκατευρώ, κάθε χρόνο εδώ και 40 και πλέον χρόνια.
Από την πλευρά του ο κ Μητσοτάκης, συγχάρηκε την  αντιπροσωπεία των εργαζομένων και μάλιστα αναφέρθηκε και στην εργασιακή τους υπευθυνότητα που είχε σαν αποτέλεσμα, ο οικονομικός αυτός  πνεύμονας  για την περιοχή μας και σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής βιομηχανίας, να μην μετατραπεί σε κουφάρι, όπως έχει συμβεί σε πάρα πολλά άλλα εργοστάσια την χώρας, αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί  να παράγει και βέβαια να προσφέρει εργασία σε τόσους πολλούς εργαζομένους. Τόνισε μάλιστα ότι, από την στιγμή που η Ν.Δ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, στόχος της αποτελεί η διατήρηση σε κάθε περίπτωση λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων της χώρας, όπως και η ενίσχυση τους, έτσι ώστε  παράλληλα,  να μειωθεί και το ποσοστό της ανεργίας. Τόνισε μάλιστα ότι, η πολιτική  βούληση πρέπει να λειτουργεί ως  αρωγός και υποστηρικτής της παραγωγικότητας και των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη. Κάτι που θα επιδιώξει ο ίδιος και η Ν.Δ. από την στιγμή που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό όπως πρόσθεσε, επιτυγχάνεται με την ρεαλιστική μείωση της φορολογίας και την υποστήριξη της απασχόλησης.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποδοχή της πρότασης τους και την πολλή αισιόδοξη συζήτηση που είχαν μαζί του, που ουσιαστικά τους δίνει δύναμη, αλλά και όραμα , ώστε να συνεχιστεί από την πλευρά τους η προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου μ ότι αυτό συνεπάγεται.
Για τα σωματεία εργαζομένων CENTROFARO, P.F.I.Cκαι Λιπάσματα Ν. Καρβάλης οι κ.κ.  Πολυμένης Κούνδουρος, Βασίλης Κοργιανόγλου , Γιώργος Θεοφυλακτίδης (Δ. Τύπου)
https://www.proininews.gr