10 Αυγ 2017

Αρκετά πια με την κοροϊδία

Είναι καιρός να τα πούμε έξω από τα δόντια. Την Τετάρτη 9 Αυγούστου ο ισοβίτης για την υπόθεση NOOR 1 Ευθύμιος Γιαννουσάκης κατέθεσε για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως Πειραιά Τζίβα από την υπόθεση που χειρίζεται. Οι δύο προηγούμενες αιτήσεις του βεβαίως και απορρίφθηκαν. 


Το ζήτημα ωστόσο δεν τίθεται ως προς το τυπικόν της υπόθεσης αλλά ως προς την ουσία της. Της τρίτης αίτησης προηγήθηκε ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων, αναρτήσεων και τηλεοπτικών παρεμβάσεων κατά της εισαγγελέως Πειραιά αλλά και του ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη. Υπήρξαν και συγκεκριμένες ενάργειες ακόμη και παρεμβάσεις σε ανώτατο επίπεδο στη Δικαιοσύνη από κλιμάκια πολιτικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. 

Με δηλώσεις ακόμη και αρθρογραφία σε εφημερίδες που ελέγχονται ή είναι συμφερόντων του εμπλεκόμενου στην υπόθεση NOOR 1 εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εισαγγελέα Τζίβα ως την δικαστική λειτουργό που για κάποιους ανεξήγητους νομικά λόγους θα πρέπει να αφαιρεθεί πάσα αρμοδιότητα χειρισμού της επίμαχης υπόθεσης με την ηρωίνη

Αλλά η απόλυτη κλιμάκωση στην υπόθεση αυτή συνέβη όταν πολιτικά στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, ο τομεάρχης σε θέματα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβαν εν είδη πολιτικής εργολαβίας το συμβόλαιο επαγγελματικής εκτέλεσης της εισαγγελέως Πειραιά. 

Με δηλώσεις ακόμη και αρθρογραφία σε εφημερίδες που ελέγχονται ή είναι συμφερόντων του εμπλεκόμενου στην υπόθεση NOOR 1 εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εισαγγελέα Τζίβα ως την δικαστική λειτουργό που για κάποιους ανεξήγητους νομικά λόγους, που εδράζεται αποκλειστικά σε γραφειοκρατική τυπολατρεία, (όπως ότι πρέπει πάραυτα να μετατεθεί στην Καλαμάτα αφού προήχθη) από την οποία θα πρέπει να αφαιρεθεί πάσα αρμοδιότητα χειρισμού της επίμαχης υπόθεσης με την ηρωίνη.

Είναι προφανές ότι η εισαγγελέας Τζίβα ενοχλεί. Η ενόχληση είναι τόσο έντονη που προκαλεί πανικό. Ο πανικός των εμπλεκομένων στην υπόθεση NOOR1 χρειάζεται για να καταλαγιάσει ισχυρές συμμαχίες και προστασία. Οι «προστάτες» εποφθαλμιούν πολιτικό κέρδος και ισχυρή οικονομική στήριξη. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των 3 τόνων ηρωίνης προσφέρουν αφειδώς τέτοιες στηρίξεις. Διαθέτουν άφθονο χρήμα. Αλλά και ΜΜΕ που σε μια πολιτική αναμέτρηση θα διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο. Έτσι στήνεται η σχέση διαπλοκής πολιτικών με επιχειρηματίες και εκδότες. Με αυτόν τον τρόπο «στήνονται» οι δουλειές.Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ισοβίτης, είναι απλώς ένα πιόνι σε όλη αυτή την ακολουθία. Από τον Απρίλιο που μας πέρασε και μετά βρίσκεται σε καθεστώς κατατρομοκράτησης του από εκείνα τα συμφέροντα που ο ίδιος ο ισοβίτης έχει καταγγείλει είτε στη Δικαιοσύνη με απόρρητες καταθέσεις του είτε κατά τις συνομιλίες που είχε με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν όλες αλλά και το περιεχόμενο τους κοινοποιήθηκε επισήμως και στο σύνολο του στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά προ του Απριλίου 2017, όταν δηλαδή ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης επιζητούσε να καταθέσει την αλήθεια για όλο το εύρος της υπόθεσης NOOR1. 

Πατήστε στην εικόνα για να ακούσετε τις συνομιλίες
Πατήστε στην εικόνα για να ακούσετε τις συνομιλίες

​Ο Γιαννουσάκης εκτελεί εντολές. Για τον λόγο αυτό κάθε δεκαπενθήμερο καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως Τζίβα. Οι εντολείς του Γιαννουσάκη επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο ή ακόμη και να παρεμποδίσουν την εξέλιξη της τελικής φάσης της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας ΤζίβαΤότε εμπιστευόταν απολύτως την Εισαγγελέα Τζίβα και τον ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος και ο τρόμος πανικοβάλλει. Ο Γιαννουσάκης μπλέχτηκε σε αυτά τα γρανάζια και τώρα χρησιμοποιείται ως απλό πιόνι προκειμένου να προκληθούν προσχηματικά εμπόδια στην ομαλή πορεία της δικαστικής διαδικασίας που αφορά στην υπόθεση NOOR1. Ο Γιαννουσάκης εκτελεί εντολές. Για τον λόγο αυτό κάθε δεκαπενθήμερο καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως Τζίβα. 

Οι εντολείς του Γιαννουσάκη επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο ή ακόμη και να παρεμποδίσουν την εξέλιξη της τελικής φάσης της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας Τζίβα. Εκτός από τον ισοβίτη χρησιμοποιούν και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους. Άλλωστε είναι μία δουλειά που ξέρουν να κάνουν καλά οι πολιτικοί τους υπάλληλοι.

Όλα τα παραπάνω τα παρακολουθεί και τα γνωρίζει η ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης. Τι χρειάζεται ακόμη για να πεισθεί πώς η υπόθεση NOOR1 πρέπει άμεσα να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή υπό την άμεση εποπτεία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έτσι ώστε να βραχυκυκλωθούν όλα εκείνα τα κυκλώματα και οι μηχανισμοί που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχες οπισθοφυλακής μέσα στον πανικό τους προκειμένου να καθυστερήσουν ή ακόμη και να καταχωνιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας της εισαγγελέως Τζίβα;

Όσο για τους «Αδώνιδες», αυτοί τον δάσκαλό τους θα τον βρούν από εκεί όπου νομίζουν πώς κυριαρχούν. Την κοινωνία δηλαδή. Διότι όταν αρχίσει το ντόμινο της κατάρρευσης του μηχανισμού της θεσμικής μαφίας, τότε κανείς δεν θα έχει ξεχάσει την συμπεριφορά τους. 

Αλλά τότε θα είναι πια αργά. Ας πρόσεχαν.
ζουγκλα