9 Αυγ 2017

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΥΠΕΡ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ…


Με προκλητικό τρόπο οι «Financial Times» συνεχίζουν να «αθωώνουν» τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, την υποστήριξη του οποίου φαίνεται ..
ότι έχουν αναλάβει εργολαβικά (γιατί, άραγε;), και «ξαναχτύπησαν» με νέο δημοσίευμα, στο οποίο επιτίθενται πάλι κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και κατά του Κώστα Καραμανλή.
Η εφημερίδα, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης εμφανίζεται ως όργανο των δανειστών, συκοφαντώντας συστηματικά την Ελλάδα, βάζει τον πρώην πρωθυπουργό στο στόχαστρο και τον κατηγορεί για το έλλειμμα του 2009.
Οι συγκεκριμένες αναφορές στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, καθώς παρουσιάζονται περίεργες ομοιότητες με το τμήμα εκείνο του ένοχου πολιτικού κόσμου (Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου κ.ά) που συστηματικά επιτίθεται στη διακυβέρνηση του 2004-2009…
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Γεωργίου «μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή, που επέβλεψε τις χειρότερες υπερβολές υπερδανεισμού». Η εφημερίδα κατηγορεί την τότε κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την αλλοίωση των στοιχείων και προχωρά σε σενάρια πολιτικής φαντασίας, φτάνοντας στο ευφάνταστο συμπέρασμα ότι οι Κώστας Καραμανλής και Αλέξης Τσίπρας συνεργάζονται υπογείως. «Η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πιστεύεται ευρέως ότι έχει μια κατανόηση με υποστηρικτές του Καραμανλή» σημειώνει. Υποστηρίζει επίσης ότι η περίπτωση Γεωργίου δεν είναι η μοναδική, καθώς τόσο στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη όσο και σε αυτήν της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές.
Ο Παπαδημούλης
Ευθύνες στη διακυβέρνηση Καραμανλή για το έλλειμμα καταλόγισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καταρρίπτοντας -αν μη τι άλλο- τους ισχυρισμούς των «Financial Times» για σύμπραξη του πρώην πρωθυπουργού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Για την ευθύνη της χρεοκοπίας, για το έλλειμμα 15,1% του 2009 την ευθύνη την έχουν 100% η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όχι η ΕΛ.ΣΤΑΤ.» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα “μαγειρέματα” στις δημόσιες στατιστικές αφορούν το παρελθόν, βαρύνουν τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και τώρα πλέον η Ελλάδα αναγνωρίζεται στο εξωτερικό -και στις Βρυξέλλες- ότι εγγυάται πλήρως την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία των ελληνικών δημόσιων στατιστικών και της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε συνεργασία με την Eurostat» επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.
ο κεντροδεξιος