17 Οκτ 2017

Διπλή κωλοτούμπα από τον Τζαβάρα της ΝΔ

Τα μάζεψε για την απόσχιση της Ηλείας και τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Σε διπλή αναδίπλωση αναγκάστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αφενός η τοποθέτησή του
ουσιαστικά περί πολιτικής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προτού καν υπάρξει το παραμικρό στοιχείο για την υπόθεση, και αφετέρου η πρότασή του για απόσχιση της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
«Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είναι νέου τύπου αφαίρεση ζωής» είπε χθες ο κ. Τζαβάρας, προσθέτοντας ότι «έχουμε νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά» στις εγκληματικές ενέργειες.

Σημείωσε, επίσης, ότι κάποιοι, χωρίς να πάρουν προφυλάξεις, δολοφόνησαν έναν άνθρωπο σε ώρα που λειτουργούσαν τα καταστήματα και κυκλοφορούσαν άνθρωποι. Για να μην εκτεθεί, μάλιστα, από την κυβίστηση που έκανε και για να αφήσει αιχμές και κατά της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι «η ανομία σε συγκεκριμένες περιοχές οφείλεται στην κατάρρευση ρυθμιστικών προτύπων, ενώ η κρίση αποδεσμεύει αντικοινωνικές δυνάμεις».

Τα λεγόμενα του κ. Τζαβάρα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος είπε πως «η Ν.Δ., ό,τι και να συμβεί, το κάνει μείζον γεγονός με χαρακτήρα αποκαλύψεως, ενώ πρόσθεσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ανθρωποκτονίες».
Σε άλλη συνέντευξή του ο κ. Τζαβάρας ανέκρουσε πρύμναν και για το θέμα του... δημοψηφίσματος για την Ηλεία. Επιχειρώντας να τα μπαλώσει, υποστήριξε ότι «ουσιαστικά ήθελα να αναδείξω ένα αδιέξοδο που υπάρχει στη σχέση της Περιφερειακής Ενότητας της Ηλείας με την κεντρική διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Κατηγόρησε στη συνέχεια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αδιαφορία. Προχώρησε, όμως, ένα βήμα παραπέρα για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, σημειώνοντας ότι «η αδιαφορία του περιφερειάρχη είναι μεγαλειώδης, ενώ το 80% των κονδυλίων διατίθενται στην Πάτρα και γενικά την Αχαΐα».
«Αν ονομαζόταν Ολυμπιακή Περιφέρεια της Ελλάδος θα είχε μια διαφορετική αποδοχή από τον κόσμο στο εξωτερικό. Οπου πηγαίνουν οι παραγωγοί των προϊόντων της Ηλείας και λένε ότι “είμαστε από την Πελοπόννησο” δεν τους πιστεύουν γιατί στην κάρτα τους, στην επωνυμία τους, γράφουν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας.
δημοκρατια