17 Δεκ 2017

11ο Συνέδριο ΝΔ, για γέλια ή για κλάματα;

Είναι αλήθεια ότι με μεγάλη αγωνία περιμέναμε το συνέδριο της ΝΔ. Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμεναν με αγωνία θέσεις και προτάσεις για το αύριο. Και είναι αλήθεια ότι πριν ακόμη από την έναρξη του συνεδρίου, οι δηλώσεις Καραμανλή, άφηναν μεγάλο παράθυρο αισιοδοξίας,
ότι η ηγετική ομάδα πήρε το μήνυμα της κοινωνίας. 
Είθισται όμως στη ΝΔ του Κυριάκου, τα ωραία να διαρκούν πολύ λίγο.
Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη και περισσότερο η αναφορά του στον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο όπως επισήμανε οι διαφορές τους είναι δυσδιάκριτες, επανέφεραν τα ερωτηματικά. Ειδικά σε αυτούς που είναι γέννημα θρέμμα της ΝΔ και δεν είναι περαστικοί ούτε «ορφανά» που ψάχνουν για καρέκλα. Ερωτηματικά που σίγουρα έχουν ιδεολογικό και αξιακό υπόβαθρο, άγνωστο βέβαια σε πρόσωπα όπως ο Θεοδωρικάκος, η Σπυράκη, ο Σκυλακάκης, ο Φωτήλας, ο Παπαντωνίου. Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είναι στο ΠΑΣΟΚ με το νέο ΑΦΜ. Έκανε αγώνα μάλιστα για να ηγηθεί αυτού του ΠΑΣΟΚ…
Ακούσαμε επίσης με μεγάλη προσοχή τη Ντόρα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι το μεγαλύτερο αξίωμα, όπως έμαθε στην οικογένειά της είναι αυτό του Βουλευτή. Με λίγα λόγια μας συστήθηκε ξανά ως υποψήφια Βουλευτής. Άλλωστε δεν είναι εποχές να μην έχεις τη Βουλευτική ασυλία. Τι όχι Ντόρα; Οι περισσότεροι περίμεναν με την έναρξη της ομιλίας να δηλώσεις ότι δεν θα είσαι πλέον ούτε υποψήφια Βουλευτής. Είπαμε όμως ότι στη ΝΔ του Κυριάκου τα ωραία διαρκούν λίγο.
Διαβάσαμε το ερωτηματολόγιο των 15 ερωτήσεων προς τους συνέδρους και αμέσως μετά διαβάσαμε άρθρο του Στέφανου Μάνου που περισσότερες από τις μισές ερωτήσεις τις βγάζει άχρηστες επί της ουσίας και επί της διατύπωσης. Ταυτόχρονα στελέχη της ΝΔ με ιστορία στο κόμμα ζητούσαν από τα social media να αποσυρθούν κάποιες ερωτήσεις από το ερωτηματολόγιο, διότι αυτές δεν συνάδουν με την ιδεολογία της παράταξης.
Κατακλύστηκαν τα social media από selfies και φωτογραφίες. Τζάμπα διαφήμιση μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Πανηγύρι το λένε στο χωριό μου, ειδικά όταν λείπει η ουσία από τέτοιες εκδηλώσεις. Το Σαμαρικό μάλιστα antinews έσυρε πρώτο το χορό για την απουσία ουσίας από το συνέδριο.
Στην ιστορία της ΝΔ υπήρξαν συνέδρια ουσίας στα οποία έγινε παραγωγή πολιτικής. Στην κρίσιμη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, πίστευα ακράδαντα ότι το 11ο Συνέδριο θα ήταν ένα συνέδριο στο οποίο θα κυριαρχούσε η εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για το αύριο. Θα κυριαρχούσε η ελπίδα που ζητά η κοινωνία. Δυστυχώς όχι μόνο διαψεύστηκα την πρώτη ημέρα, αλλά ανησύχησα. Είμαι με τη ΝΔ ή με τον Σταύρο Θεοδωράκη του «νέου» ΠΑΣΟΚ; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά πραγματικό. Συνεχίζω ακόμη να ψάχνω τις διαφορές μου με τον Σταύρο Θεοδωράκη και δεν είναι δυσδιάκριτες. Είναι πλήρως διακριτές και ορατές.
Outsider

ΥΓ. Ο Καραμανλής έθεσε κάποια ζητήματα που έπρεπε να αποτελούν οδηγό για το συνέδριο. Παρόμοια αν όχι τα ίδια έχει θέσει και ο Σαμαράς. Ψάξε το λάθος Κυριάκο.