13 Μαρ 2018

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Μ’ αρέσει! Άσε κάποιους ελληνάρες κι άλλους άσχετους της πλάκας που βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν ελληνοψύχωση και αντιτουρκισμό. Λέω για το τηλεοπτικό best seller που σαρώνει στην Τουρκία. Παίζεται και σε κανάλια του εξωτερικού. Εμένα, λοιπόν, μ’ αρέσει αυτή η «ανθελληνική» σειρά.

Οι κακοί του έργου είναι οι Έλληνες. Αυτό γουστάρω! Οι Έλληνες στα μάτια του Τούρκου να είναι κακοί. Αδίστακτοι. Εκδικητικοί. Να μην το βάζουν κάτω, να μη σκύβουν κεφάλι.
Δεν μ’ αρέσει η αντεθνική στάση, όπως εγώ έτσι την χαρακτηρίζω, των Ελλήνων πολιτικών που μία ζωή… συμβουλεύουν την Τουρκία πώς να πολιτεύεται για το… καλό της. Να μην προκαλεί, να είναι συμβιβαστική, να κάθεται φρόνιμα, διότι διαφορετικά δεν θα την βάλουν στην Ευρώπη.
Δεν μ αρέσει αυτό. Να λανσάρω κατήχηση στον Τούρκο. Μ’ αρέσει ο Τούρκος να με φοβάται. Να με θεωρεί τομάρι. Όπως στο σήριαλ που φτιάξανε, όπου οι Έλληνες της Σμύρνης, δεύτερη δεκαετία του περασμένου αιώνα, βασάνιζαν τους Τούρκους. Και κρέμασαν τον πρωταγωνιστή του σήριαλ, και την οικογένειά του.
Ιστορία αληθινή, λέει. Ας είναι και ψεύτικη, μ’ αρέσει. Κάποιος Τούρκος Μουσταφά Ακσόι γεννήθηκε το 1892 στη Σμύρνη και υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό. Γιατί, όμως, οι Τούρκοι παρουσιάζουν στο σήριαλ τους Έλληνες ως... δυνάστες του τούρκικου λαού; Γιατί;
Επειδή δεν έχουν σταματήσει να έχουν βλέψεις στο Αιγαίο. Επειδή τους συμφέρει να βρίσκουν δικαιολογίες για τα ύπουλα σχέδια τους. Επειδή έχουν ανάγκη να πλαστογραφούν το προφίλ του εχθρού.
Ε, αυτή η τούρκικη τακτική εμένα με ανεβάζει ως Ελλάδα. Έτσι το βλέπω εγώ.
http://www.apodytiriakias.gr