23 Μαρ 2018

Επίθεση τζιχαντιστή στη νότια Γαλλία ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΡΕΜΠ - ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ISIS

Oμηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε σούπερ-μάρκετ στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με το πρακτορείο RT, νωρίτερα ακούστηκαν και πυροβολισμοί, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δράστης φέρει πάνω του κυνηγετικό όπλο ή πιστόλι. ..


Το περιστατικό εκτυλίσσεται στην πόλη Τρεμπ στα νότια της χώρας, κοντά στην πόλη Καρκασσόν. Ο δράστης φέρεται να κρατά οκτώ ομήρους και να διατείνεται ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 10 τραυματίες. Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ, δύο άνθρωποι κείτονται στο έδαφος μετά την πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Αστυνομικές και δικαστικές πηγές καθώς και κύκλοι της Αντιτρομοκρατικής χαρακτηρίζουν το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό. Επί τόπου έχουν σπεύσει ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας και της Χωροφυλακής καθώς και ειδική μονάδα της Αντιτρομοκρατικής, ενώ επιχειρούν τρία ελικόπτερα. Νεότερη πληροφορία προερχόμενη από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τον δήμαρχο της πόλης Τρεμπ, Ερίκ Μενασί, αναφέρει ότι ο δράστης βρίσκεται στο σούπερ-μάρκετ μόνος του με έναν αστυνομικό (προφανώς όμηρο) και πως οι υπόλοιποι οκτώ όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Η πληροφορία αυτή ελέγχεται. Στην πόλη Τρεμπ σπεύδει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που προέρχονται από τοπικές πηγές, ο δράστης φέρει επάνω του χειροβομβίδες, ενώ πολίτης της πόλης Τρεμπ ανέφερε στη βρετανική «Daily Mail» πως ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου του σούπερ-μάρκετ είναι νεκρός και πως ο δράστης επανειλημμένα κραύγαζε «ο Θεός είναι μεγάλος, εκδίκηση για τη Συρία».



Βίαιο περιστατικό και στη γειτονική πόλη Καρκασσόν

Τα γαλλικά Μέσα μεταδίδουν πως νωρίτερα ένα άτομο άνοιξε πυρ κατά τεσσάρων αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων (CRS) στη γειτονική πόλη Καρκασσόν μόλις 15 λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με μία εκδοχή, πρόκειται για τον ίδιο δράστη που στη συνέχεια εισέβαλε στο σούπερ-μάρκετ στη γειτονική Τρεμπ κυνηγημένος από αστυνομικούς. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές ως προς τη διασύνδεση των δύο περιστατικών. Όπως προαναφέρθηκε, η πόλη Καρκασσόν από την Τρεμπ απέχει ελάχιστα και, άρα, η πρώτη εκδοχή είναι πολύ πιθανή. Σε αυτό το περιστατικό ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στον ώμο. 

Live από το RT


 

Live από το τοπικό κανάλι BFMTV



ΖΟΥΓΚΛΑ