20 Φεβ 2019

Νικήτας: Πώς γίνεται να μη γνώριζε ο Σημίτης για τις χορηγίες της Siemens;

Δριμύ κατηγορώ κατά του Κώστα Σημίτη εξαπολύει ο Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς σχολιάζοντας όσα έχουν αποκαλυφτεί για σκάνδαλα και διαφθορά από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον κ. Σημίτη «επικίνδυνο»..

Την ίδια στιγμή ο κ. Κακλαμάνης σφάζει με το μπαμπάκι τον νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι ουσιαστικά το πρώτο κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος που εξαπολύει μύδρους κατά του Κώστα Σημίτη μετά όσα αποκαλύφτηκαν από τον Θόδωρο Τσουκάτο για τις μίζες που έμπαιναν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Επικίνδυνος
Ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στις χορηγίες της Siemens προς το ΠΑΣΟΚ και την... άγνοια του Κώστα Σημίτη για την περίοδο της πρωθυπουργίας του, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν γνώριζε τίποτα για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον κ. Παπαντωνίου, τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Μαντέλη, ε, τι πρωθυπουργός ήταν; Αναρωτιέμαι, τι θα πει δεν γνώριζε; Αφού τα χρήματα πήγαιναν στο επίσημο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, πώς δεν γνώριζε; Αν αυθαιρετούσαν συνεργάτες του, τότε ήταν ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Πρέπει να ελεγχθεί η ιστορία».

Από τα πυρά του κ. Κακλαμάνη δεν γλίτωσε ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε με νόημα ότι «πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός και να μη δίνει αφορμές για σχόλια ότι πολιτεύεται. Α λα καρτ καλός ή κακός διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν υπάρχει».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές και κατά του Παύλου Πολάκη ως προς την ηχογράφηση των συνομιλιών του με τον κ. Στουρνάρα και διαχώρισε την περίπτωση των δανείων της Μαρίας Σπυράκη, λέγοντας ότι δεν πρέπει να στοχοποιείται, καθώς «η κυρία Σπυράκη έχει πάρει τα περισσότερα δάνεια προτού αποκτήσει πολιτική ιδιότητα».