19 Απρ 2019

ΣΙΚΕ: Τι δε «τόλμησαν» Χατζηνικολάου – Μαρινάκης να πουν… (ηχητικό Real Fm)

Σε μια συνέντευξη που υποτίθεται ότι ήταν εφ’ όλης της ύλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, δεν αισθάνθηκε,
 στη μαραθώνια εκπομπή, καμία αιδώ… ώστε να απαντήσει σε όσα έχουν καταγγελθεί εναντίον του ιδίου και των συνεργατών του, σχετικά με την αρπαγή μου από το lobby του Hilton, την απειλή της ζωής δημοσιογράφου και τον εξαναγκασμό από «μπράβους» του κατόπιν εντολών του, προκειμένου να αναρτηθεί «κατασκευασμένο δημοσίευμα» στα Piperata.gr, υπαγορευμένο απ’ αυτόν μέσω κινητού τηλεφώνου, προκειμένου έτσι να πλήξει την αξιοπιστία και το κύρος της εισαγγελέως Τζίβα και του πρωθυπουργού Τσίπρα.
…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Το ατυχές, για το οποίο ειλικρινώς στεναχωρήθηκα και δεν εξοργίστηκα… ήταν που είχα για πολλά χρόνια σε μεγάλη εκτίμηση τη δημοσιογραφική δεινότητα, την αποτελεσματικότητα και τη «σφαιρική πληροφόρηση» του Χατζηνικολάου…
Προφανώς, ο πολύπειρος δημοσιογράφος δεν έχει ακούσει τίποτα περί της αρπαγής μου. Δεν θεώρησε αναγκαίο να ρωτήσει για να κλείσει ή να ανοίξει το κεφάλαιο αυτό, που αφορά τα δικαιώματα του Ανθρώπου, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία.
Προφανώς, ο πολύπειρος δημοσιογράφος θεώρησε ότι είναι χαμηλής σημασίας το να κάνει ερωτήσεις στον εφοπλιστή που να αφορούν όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί για τις επικοινωνίες που είχαν συνεργάτες του Μαρινάκη με τους δράστες της αποτυχημένης δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αρχιδιαιτητή Θανάση Τζήλου.
Κι εφόσον δεν ρωτήθηκε, δεν απάντησε. Έτοιμη… προετοιμασμένη η δικαιολογία! Ρωτήθηκε όμως για τον Πετσίτη. Ήταν πιο σημαντικός ο Πετσίτης… Αισθάνθηκε την ανάγκη να ισχυριστεί πράγματα που δεν μπορεί ούτε καν υποτυπωδώς να υποστηρίξει. Όπως κατήγγειλε τον Νίκο Παππά ότι του ζήτησε να βάλει την πρώτη δόση του Καλογρίτσα. Όμως, μιλάμε για καταγγελίες που μπορεί να ξεστομίζει, αλλά δεν μπορεί να στοιχειοθετεί. Κατά τη γνώμη μου, δεν κατάφερε τουλάχιστον να τα κάνει πιστευτά…
Παρ’ όλα αυτά, για θέματα που δεν μπορώ να υποστηρίξω με βεβαιότητα και βάση δημοσιογραφικής πληροφόρησης ότι είναι έτσι ή αλλιώς, δεν θα πέσω στην «παγίδα» να τα απορρίψω με απόλυτο τρόπο. Τελούν κι αυτά υπό δημοσιογραφική και δικαστική διερεύνηση. Όποιος έχει, λοιπόν, για όποιον έχει κάτι, όχι γενικό και αόριστο, να το καταγγείλει στις αρχές. Μετά δημοσίως.
Ό,τι και να είναι αυτό, ας απευθυνθεί εκεί που επιβάλλεται και μετά να ομιλεί. Άλλως, απλώς συκοφαντεί και σκευωρεί! Αυτή την οδό ακολούθησα, κι αυτή συστήνω ανεπιφύλακτα!
Προσωπικά, θα αρκεστώ στην υπόθεση Hilton. Αυτή γνωρίζω απέξω και ανακατωτά… Αυτή βίωσα. Κι αυτή με αφορά έτσι όπως πρέπει να αφορά κάθε ελεύθερο, δημοκράτη πολίτη. Όπως και δημοσιογράφο… που θέλει να κάνει σωστά το λειτούργημα και τη δουλειά του!
Παράλληλα, θα συνεχίσω να ερευνώ δημοσιογραφικά την υπόθεση Τζήλου, τα «στημένα», την εξέλιξη των υποθέσεων «Noor 1» και Novartis, τη σκανδαλολογία περί Πετσίτη, το παραδικαστικό, το ιατροδικαστικό κύκλωμα, τις υποθέσεις των ανθρωποκτονιών της Κωνσταντίνας Αναγνώστη και του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα παιχνίδια χρηματιστηριακής εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Folli Follie κοκ.
Όπως θα συνεχίσω να αποκαλύπτω «πιπεράτα παρασκήνια», είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε άλλα… Σαφώς για μένα προέχουν τα αμιγώς κοινωνικά.
Όσον αφορά στο παραδικαστικό, πρώτα – πρώτα το κατατάσσω στα κοινωνικά. Μιλάμε για κύκλωμα που καλύπτει ακόμη και ανθρωποκτονίες, που καλύπτει ναρκέμπορους, που αθωώνει ή βγάζει λάδι… αποβράσματα της κοινωνίας (είτε της υψηλής είτε της χαμηλής) και καταδικάζει αθώους ή και ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα, κακουργήματα, αλλά πλημμελήματα, επειδή τους τα έφερε ατυχώς έτσι η ζωή…
Ο Νίκος Χατζηνικολάου, λοιπόν, προφανώς, δεν ήθελε ή θέλησε αλλά δεν του επιτράπηκε να ρωτήσει για τον Θεμιστοκλή Σοφό. Αναφέρομαι σε έναν εκ των δικηγόρων του Μαρινάκη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο κ. Θέμης Σοφός, λοιπόν, έχει καταγραφεί νομίμως από έρευνα της ΕΥΠ για τα «στημένα» να συνομιλεί τηλεφνικώς με τον Μαρινάκη και να ζητά να δουν μαζί  οπωσδήποτε έναν εισαγγελέα, ο οποίος τους υποστηρίζει… Είναι δικός τους… Σε τι ακριβώς τους υποστηρίζει και πως είναι δικός τους, το ερευνά πλέον κι αυτό η δικαιοσύνη.
Η συνομιλία μάλιστα, μεταξύ Μαρινάκη και δικηγόρου του, δεν θα είχε ίσως κανένα ενδιαφέρον αν δεν ακουγόταν ο κ. Σοφός να κλείνει -με δική του πρωτοβουλία- συνάντηση ανάμεσα σε έναν εισαγγελέα και τον ήδη -από τότε- εμπλεκόμενο σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις εφοπλιστή.
Και επειδή προφανέστατα ο κ. Σοφός -που είναι ο διαμεσολαβητής- γνωρίζει πολύ καλά πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί το «ραντεβού» μεταξύ ενός εμπλεκόμενου με ποινικές δικογραφίες και ενός εισαγγελέα, αποφεύγει να πει το όνομα του τελευταίου από το τηλέφωνο… Ωστόσο, δεν κρατιέται να μην επισημάνει από το κινητό στον εφοπλιστή ότι, ο εν λόγω εισαγγελέας, του οποίου το όνομα δεν αναφέρει, τον υποστηρίζει. Υποστηρίζει δηλαδή τον πελάτη του!
Διαβάστε με προσοχή τη συνομιλία που γεννά εύλογα ερωτήματα για τη συμπεριφορά του δικηγόρου και για το πώς βλέπει τον ρόλο του ως συλλειτουργού της Θέμιδας. Η συνομιλία μεταξύ Μαρινάκη – Σοφού, ο οποίος πλέον έχει και θεσμικό ρόλο ως αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, μεταφέρεται ακριβώς όπως είναι απομαγνητοφωνημένη και εμπεριέχεται πλέον στη δικογραφία για το «Noor 1», η οποία έχει ως εξής:
ΣοφόςΚύριε πρόεδρε, καλησπέρα. Ο Θέμης ο Σοφός είμαι.
ΜαρινάκηςΘέμη, τι κάνεις; Καλά είσαι;
ΣοφόςΔόξα τω Θεώ καλά. Συγγνώμη που παίρνω απευθείας στο κινητό, απλά είναι κάτι που πρέπει να μιλήσω απευθείας σε σας.
ΜαρινάκηςΌχι, πες μου.
ΣοφόςΑπόψε το βράδυ στα Ποσειδώνια στο Island θα είναι εκεί και κάποιος εκ των οποίων θέλω οπωσδήποτε να μιλήσουμε μαζί.
Μαρινάκης: Για πες μου.
ΣοφόςΕίναι εισαγγελέας, να μην το πω το όνομά του τώρα στο τηλέφωνο.
ΜαρινάκηςΕντάξει, ΟΚ, εντάξει. Θα ‘ρθεις να μου πεις.
ΣοφόςΣας υποστηρίζει… Κι αυτά… Θέλω να μιλήσουμε έτσι για ένα πεντάλεπτο, να τον δεις από κοντά…
ΜαρινάκηςΕντάξει, αγόρι μου. ΟΚ.
ΣοφόςΕίναι εμπιστοσύνης… δικός μου!
Φυσικά, ο εισαγγελέας του ραντεβού… θα μπορούσε να πει κάποιος που θέλει να σκευωρεί… ότι ήταν αυτός που πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία από το κακούργημα για τα «στημένα». Για αυτό, λοιπόν, υπήρχαν επιπλέον λόγοι να ερωτηθεί ο κ. Μαρινάκης για το ποιος ήταν ο εισαγγελέας του ραντεβού… Όπως και τι είπαν και πως τον υποστηρίζει;
Υπήρχε επιπλέον λόγος και διότι η συνέντευξη όλος τυχαίως δόθηκε την επομένη που δεν έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα και ο εφοπλιστής παραπέμφθηκε μαζί με άλλους για κακούργημα -και όχι μόνο για πλημμέλημα όπως ήθελε ο εισαγγελέας-, όσον αφορά στους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες. 
Κατά τα λοιπά, μετά από τα παραπάνω «πιπεράτα», δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσω τα περί του ότι ήταν αυτός που «άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους» (δεν είπε καν τα ρεπορτάζ τους, διότι έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία, πως όλα είναι… «γνώμες των «δημοσιογράφων»).
Ο δε Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι μέσα στην τεχνολογία και ξέρει για τη δύναμη της εικόνας, είναι απορίας άξιον πως και δεν έδωσε μέσω κάμερας εικόνα… από το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
ΥΓ.: Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Μαρινάκης είχε πολλές σημειώσεις μπροστά του, όπου ήταν γραμμένες… οι απαντήσεις! Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό. Υποτίθεται ότι έκανε ελεύθερη συνέντευξη και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης.
ΥΓ.(2): Για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, αν διαβάζουν οι πρωταγωνιστές της συνέντευξης και οι συνεργάτες τους… Piperata.gr, σάς λέγω ότι τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου και οι συνεργάτες του όταν είχε αναρτηθεί ηχητική συνέντευξη του προέδρου Βασίλη Λεβέντη ο οποίος τον κατήγγειλε για unfair αντιμετώπιση σε τηλεοπτική εκπομπή του, επικοινώνησαν και ζήτησαν να έχουν το ηχητικό, καθώς και συναδελφική αντιμετώπιση… 
Η δε πλευρά Μαρινάκη, έχει στείλει δύο εξώδικα για δύο δημοσιεύματα, που αφορούσαν έναν «μπράβο» του και τον περιβόητο κύριο Συντυχάκη. Για τη δε ανάρτηση, που φέρεται να έγινε από fake σελίδα στο Facebook, του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, και ήταν υπέρ του Σωκράτη Κόκκαλη, μας έκαναν άμεση παρέμβαση οι συνεργάτες του, προκειμένου να μας το επισημάνουν, ώστε να αποδώσουμε σωστά το επίμαχο ρεπορτάζ μας. 
Ως εκ τούτου, όχι μόνο διαβάζουν το Piperata.gr αλλά και τους «καίει»!
Με λίγα λόγια, ας πρόσεχαν και ο δημοσιογράφος ας έκανε καλά τη δουλειά και ο καλεσμένος του ας απαντούσε σε όλα και για όλους. Αυτό θα πει… συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
ΥΓ.(3): Όσον αφορά στους κακεντρεχείς, που θα μιλήσουν περί «σκευωρίας» και «φαντασίας», απαντώ: Αν τολμούσαν ή αν τολμούν έστω και τώρα οι Χατζηνικολάου – Μαρινάκης ας πουν θαρραλέα και δημόσια ποιο από τα παραπάνω είναι κατασκευασμένο και πιο αποτελεί φανταστικό γεγονός… Μετά το Novartis Gate και την παιδεραστία συνεργάτη του Μητσοτάκη… Μετά την παραπομπή για κακούργημα που έχει να κάνει με τα «στημένα», έρχονται νέες πιο «καυτές σκευωρίες»… Τότε, δεν θα τολμούν να μιλούν! 
piperata.gr