16 Οκτ 2019

Νέο «εξοπλιστικό» πρόγραμμα-έκπληξη από το ΠΝ ύψους 10 εκατ. € - Δείτε τι αγοράζουν για την άμυνα της χώρας...

Με ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα απαντά το ΠΝ στην τουρκική υπεροπλία όπως διαμορφώνεται στο ..
Αιγαίο και απ'ότι φαίνεται είναι κάτι που θα προβληματίσει ιδιαίτερα, όχι μόνο το τουρκικό Ναυτικό, αλλά συνολικά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως ανακοινώθηκε,  ολοκληρώνεται η προμήθεια... 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών”!
Με χθεσινή απόφαση του υπαρχηγού ΓΕΝ υποναύαρχου Γεωργίου Καμπουράκη ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου και η μεγάλη αυτή προμήθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εισέρχεται στην τελική της φάση.
Ειδικότερα, μετά την αποδοχή του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς της και την απόρριψη των προσφορών των υπόλοιπων 7 εταιρειών, που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία, προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ένωση εταιρειών “ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.-SHELTER Α.Β.Ε.Ε.”. Η οικονομική προσφορά της συγκεκριμένης ένωσης εταιρειών ανέρχεται στο ποσό των 8.068.820,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ή αλλιώς 10.005.336,80 ευρώ με ΦΠΑ.
Η προμήθεια αφορά σε δύο τύπους οικίσκων (container) των 25τ.μ., που πρόκειται να αποθηκευτούν σε στρατόπεδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους να έχουν καθοριστεί στη διακήρυξη του διαγωνισμού, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019. Ο οικίσκος διοίκησης τύπου Α διαθέτει δύο χώρους διοικητικής χρήσης ίσου εμβαδού και ένα w.c και ο οικίσκος διαμονής τύπου Β δύο κοιτώνες, έναν χώρο κουζίνας και ένα w.c.
Είναι άγνωστο πάντως εάν οι οικίσκοι μπορούν να εκτοξευθούν από φορείς Harpoon των φρεγατών, εάν παραστεί ανάγκη.
https://www.pronews.gr