26 Νοε 2020

Απλήρωτο επί δύο μήνες το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ (video)

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εν καιρώ πανδημίας, το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ παρά τον καθημερινό φόρτο εργασίας σε δύσκολες συνθήκες, παραμένει απλήρωτο για δύο μήνες...

Την καταγγελία έκαναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μιλώντας στην εκπομπή Open TV: «Εγώ ανήκω στο επικουρικό προσωπικό, που ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Το δυσκολότερο κομμάτι για εμάς είναι ότι έχουμε μείνει δύο μήνες απλήρωτοι και δεν μας εγγυάται και κανένας ότι θα μονιμοποιηθούμε τουλάχιστον στην πορεία» τόνισε η Ελένη Αναστασιάδου, επικουρική εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ.

Η εργαζόμενη εξήγησε το ρίσκο με το οποίο εκείνη και οι συνάδελφοί της έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι: «Παίρνουμε μία κλήση για ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να είναι ύποπτο κρούσμα. Ντυνόμαστε, παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μπαίνουμε στον χώρο τους, που είναι ένας χώρος σίγουρα με αυξημένο ιικό φορτίο, ρισκάροντας έτσι και την υγεία μας και κάνουμε όλη τη διαδικασία για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως είναι ότι πολλές φορές καλούμαστε για ένα άλλου είδους περιστατικό και στη συνεχεια επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για κορωνοϊό, ενώ δεν φοράμε την άσπρη στολή για Covid».

Στα αιτήματα τα βαρέα και ανθυγιεινά

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, τόνισε στην εκπομπή τα αιτήματα των εργαζομένων για την απεργία, μεταξύ των οποίων τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα που δεν λαμβάνουν στον δημόσιο τομέα όπως γίνεται αντίστοιχα στον ιδιωτικό.