5 Δεκ 2022

Η συγγνώμη του Πρώτου Θέματος στην Καίτη Γαρμπή


 Δικαιώθηκε πανηγυρικά από την ελληνική δικαιοσύνη η Καίτη Γαρμπή, σε αντίθεση με αυτά που έγραψε το Πρώτο Θέμα.

88E17972 3467 44B2 9E49 DC02508148BE


Το «Πρώτο ΘΕΜΑ» αποκαθιστά την αλήθεια για την Καίτη Γαρμπή ως προς το Ζήτημα των οφειλών της προς την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Αναφορικά προς το από 27-11- A 2022 δημοσίευμα με τίτλο «ΘΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ 1,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ» που δημοσιεύθηκε στις σελίδες 36-37 και στο πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, το «Πρώτο ΘΕΜΑ» και ο δημοσιογράφος που το υπογράφει οφείλουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, Ζητώντας, παράλληλα, συγγνώμη από την κυρία Καίτη Γαρμπή για τη δημοσίευση  που οφείλεται σε εσφαλμέντι πληροφόρηση της εφημερίδας και όχι σε πρόθεση προσβολής της τιμής και της υπόληψης  τής εγνωσμένης αξίας και ήθους καλλιτέχνιδας.
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται εσφαλμένα ότι σε δεύτερο βαθμό, οι διοικητικοί δικαστές απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης  της τραγουδίστριας ως αβάσιμη, με αποτέλεσμα να καλείται να πληρώσει το ποσό που της έχει καταλογιστεί, το οποίο με τις προσαυξήσεις θα φτάσει περίπου στο 1,7 εκατ. ευρώ».

Το αληθές, ωστόσο, είναι ότι η εν λόγω απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ.

Ειδικότερα, στις 07-06-2018 εκ- δόθηκε η υπ’ αριθμόν 2368/2018 ακυρωτική απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Τμήμα 8°, με την οποία η κυρία Γαρμπή δικαιωνόταν έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Κατά της
προδιαληφθείσας αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο, και όχι η ίδια η κυρία Γαρμπή, αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Τμήμα Β΄. Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΈΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με την υπ’ αριθμόν 2327/2002 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Τμήμα Β΄, και ωσαύτως το Συμβούλιο Επικρατείας ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΏΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ, απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωση να πληρώσει το ποσό που εσφαλμένα αναφερόταν στο από 27-11-2022 δημοσίευμα ότι της έχει καταλογιστεί και ότι με τις προσαυξήσεις θα
έφτανε περίπου στο 1,7 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω, στο ίδιο δημοσίευμα, εσφαλμένα αναγραφόταν ότι «Στο μεταξύ, η τραγουδίστρια τον Δεκέμβριο του 2019, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών, με τριετή αναστολή, για ανεξόφλητες οφειλές που είχαν βεβαιωθεί στην Εφορία».
Η αλήθεια, όμως, και η αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, διά της υπ’ αριθμόν 3287/2021 αποφάσεώς του, ΚΗΡΥΞΕ ΓΑΜΨΗΦΕΙ ΑΘΩΑ την Καίτη Γαρμπή, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελικής Αρχής της έδρας για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο και ουδέποτε την καταδίκασε.

ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και ο συντάκτης του δημοσιεύματος Ζητούν συγγνώμη από την κυρία Καίτη Γαρμπή και λυπόμαστε για την έντονη αναστάτωση και τον συνακόλουθο διασυρμό που της προκάλεσέ το εν λόγω δημοσίευμα, αποκλειστικά από εσφαλμένη πληροφόρηση του συντάκτη μας. Καμία πρόθεση δεν είχαμε να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη της κυρίας Καίτης Γαρμπή, την οποία σεβόμαστε και εκτιμούμε, ούτε ασφαλώς να αμφισβητήσουμε την ηθική και κοινωνική της αξία.