27 Απρ 2024

Είναι κατάντια ο Αρχιεπίσκοπος να συμπεριφέρεται λες και η κυβέρνηση τον… κρατά από κάπου

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αυτές τις ημέρες έχει εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, παίρνοντας μαχητικά τη θέση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του.. πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Επειδή το κυβερνών κόμμα δείχνει να έχει απώλειες προς εκείνο της Ελληνικής Λύσης, ο Αρχιεπίσκοπος στράφηκε ονομαστικά εναντίον του προέδρου του Κυριάκου Βελόπουλου λέγοντας: «Εχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός».

Ο κ. Ιερώνυμος δεν μπορεί να γίνει πιστευτός σε αυτόν τον ισχυρισμό του. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει κατά γράμμα ό,τι του έχουν υποδείξει οι πρωθυπουργοί. Κι αυτό που έπραττε και πράττει είναι η σιωπή.

  • Σιωπή για τα Μνημόνια,
  • σιωπή για τα σκάνδαλα,
  • σιωπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών,
  • σιωπή για τους κλειστούς ιερούς ναούς με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορονοϊού,
  • σιωπή για την απαγόρευση του μυστηρίου της θείας μετάληψης,
  • σιωπή για την απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου,
  • σιωπή για την αλλαγή ώρας της αναστάσιμης ακολουθίας,
  • σιωπή για τις διώξεις εναντίον των ιερέων που έκαναν το καθήκον τους.

Τόσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα, τόσοι πολιτικοί έχουν ασχημονήσει και χλευάσει την πίστη μας, και ο κ. Ιερώνυμος σκέφτηκε να ονοματίσει τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος σχολίασε την υποκρισία των πολιτικών που θα πάνε στους ιερούς ναούς, ενώ έχουν ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

Κι είναι κατάντια ο Αρχιεπίσκοπος να συμπεριφέρεται λες και η κυβέρνηση τον… κρατά από κάπου.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σε πρακτικό επίπεδο, δεν θα έχουν κάποιο υπολογίσιμο αποτέλεσμα. Η επιρροή που ασκεί ο κ. Ιερώνυμος στις μάζες των πιστών είναι από αμελητέα έως μηδενική. Μάλιστα, ορισμένοι αντιμετωπίζουν με τόσο μεγάλη δυσπιστία όσα λέει ο Αρχιεπίσκοπος, ώστε επιλέγουν να κινούνται σε διαφορετική γραμμή από όσα προτείνει.

Ειδικά αυτές τις ημέρες, που βρισκόμαστε εν αναμονή της Μεγαλοβδομάδας, ο Αρχιεπίσκοπος καλό θα είναι να σεβαστεί το σχήμα του και να μη σκανδαλίζει τον λαό κάνοντας τον κομματάρχη.