19 Απρ 2024

ΚΡΥΦΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ πίσω από τα σπίτια του ΥΠΕΘΑ – Ποιος κοροϊδεύει με τους υδρογονάνθρακες;

 

Και τις επανδρώσεις στις μονάδες της παραμεθορίου θα αυξήσουμε και σπίτια θα σας φτιάξουμε. Είναι τόσο απλό άραγε το θέμα; Την ίδια... στιγμή, αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων. Όσοι σπρώχνουν όμως ζεστό χρήμα, δεν πρόκειται ούτε να παίξουν, ούτε να παρακαλέσουν. Ή μήπως αυτό επιδιώκουν κάποιοι στην κυβέρνηση; Να τους διώξουν; Και φυσικά, όχι για την καλή και πράσινή τους την καρδιά. Έλα όμως που οι «αρρυθμίες» καταγράφονται πλέον και σε ανησυχητικές έρευνες…

ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη χθες στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα, «στο πλαίσιο της έναρξης του οικιστικού προγράμματος» του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή πέντε πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος). Σε αυτή τη φάση, θα κατασκευαστούν 54 νέα συγκροτήματα των 13 διαμερισμάτων έκαστο, δηλαδή 702 καινούργια διαμερίσματα, η ολοκλήρωσή των οποίων, υπό κανονικές συνθήκες, αναμένεται το καλοκαίρι του 2027.

Το σωστό να λέγεται, αν και…
Οι αγαθές προθέσεις και η προσπάθεια δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζονται με θετική (προ)διάθεση. Τα προβλήματα στέγασης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται είναι πολύ μεγάλα. Ακόμα μεγαλύτερο είναι και το πρόβλημα των αποδοχών… Δεν ξέρω πως τα έχουμε καταφέρει έτσι, οι μισθοί είναι οι μισοί σε σύγκριση με την Κύπρο. Κι ας μην ανοίξουμε το θέμα του πως είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η διαφορά και εντάξουμε μια σειρά από επεξηγηματικές παραμέτρους, διότι θα πέσει μπόλικο πολιτικό κλάμα, που δεν θα αφορά αποκλειστικά ένα κόμμα, αλλά ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, που διαχειρίζεται αυτό που -ενίοτε μας κάνει κατ’ ευφημισμό να- το αποκαλούμε «κράτος».

Σύνδεση επάνδρωσης – στέγασης!
Όμως, επί της ουσίας της υπόθεσης κι επειδή η διάθεση… ΚΑΤΑΔΕΙΞΗΣ των κακώς κειμένων αυξάνεται θεαματικά με συνεχή ροή που, ομολογούμε, πως πολλά τα αγνοούσαμε, υπάρχουν ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και για τα «οικιστικά» του ΥΠΕΘΑ. «Αν δεν αλλάξει ο απαράδεκτος νόμος του Βενιζέλου, δεν πρόκειται κανένας να πατήσει σε αυτές τις περιοχές», μας ανέφερε πολύπειρος «ένστολος» φίλος. Για να συνεχίσει, «702 διαμερίσματα σε 13 περιοχές είναι σταγόνα στον ωκεανό και στάχτη στα μάτια… Αν τώρα που είναι η επάνδρωση στο 30%, (κατά δήλωση του ίδιου του ΥΕΘΑ) αν φτάσει στο 70% καταλαβαίνουμε τι όγκος προσωπικού θα μετακινηθεί και τι απαιτήσεις στέγασης θα υπάρξουν;»… Επίσης, «είναι ενδεικτικό ότι στην παραμεθόριο θα φτιαχτούν 702 διαμερίσματα αλλά στο εσωτερικό και στην Κρήτη 715… υποκρισία;». Για να καταλήξει στάζοντας περισσότερο δηλητήριο: «Αλήθεια, μήπως θα έπρεπε να δουν πόσα από τα ήδη υπάρχοντα ΣΟΑ/ΣΟΜΥ/ΣΟΕΠΟΠ είναι κατειλημμένα και πόσα χρήζουν ανακαίνισης και επισκευής; Μετά ας ξεκινήσουν νέες κατασκευές». Πώς είπατε; Τα ίδια με τα… μοντέρνα όπλα κάνουμε κι εδώ; Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα.

***

ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟ… ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ
Ας… οργανωθούμε λιγάκι, μπας και βγάλουμε μία άκρη. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου διαπιστώνεται μία… τάση φυγής ξένων επενδυτών. Ειδικοί εκτιμούν, ότι «αισθάνονται πως κάπου έχει χαθεί η μπάλα» από την εξουσία και «ξεφορτώνουν». Βλέπουν κάτι; Κι αν ναι, τι ακριβώς; Έρχεται κι αυτός ο Γερμανός πρεσβευτής και ανεβάζει στα σόσιαλ τα μύδια σχόλιο, στο οποίο εκθείαζε τη συνάντηση του δικού μας του Σκυλακάκη με την υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας. Η κυρία αυτή είναι εκλεγμένη με το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας. «Πολύ επιτυχημένη διμερής συνάντηση στο Our Ocean Greece μεταξύ της κ. Steff Lemke και τον κ. Σκυλακάκη. Θέλουμε να πετύχουμε μία προληπτική παύση στις εξορύξεις βαθέων υδάτων. Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.»

Κοροϊδεύετε για τους υδρογονάνθρακες Κυριάκο;
Ώπα αδέλφια για να συνεννοηθούμε. Τι είναι αυτή η επιδιωκόμενη «προληπτική παύση στις εξορύξεις βαθέων υδάτων»; Τι είδους περίεργο αντάρτικο είναι αυτό που γίνεται, ενώ προεκλογικά θυμηθήκαμε και πουλάμε ελπίδα στο πόπολο για πολλά υποσχόμενα κοιτάσματα; Τι είπαμε; Ότι οι ξένοι επενδυτές φεύγουν από το Ελληνικό Χρηματιστήριο; Πως να κάτσει εάν διαπιστώνει πως η επίσημη ελληνική κυβέρνηση κοροϊδεύει τις εταιρίες; Από τη μία λένε πως θα εξορυχθούν οι υδρογονάνθρακες και από την άλλη, υπουργοί παίζουν τις κουμπάρες με διάφορους; Περιμένουν μετά να προσελκύσουν επενδυτές στο Χρηματιστήριο; Για τους κοροϊδεύουν οι κάθε λογής Σκυλακάκηδες;

Μήπως μπλέξαμε με… «Πράσινους» αλά Γκρέκα;
Εάν κάνουμε λάθος να μας το πείτε. Διότι βασικά, οι καταγεγραμμένες δημόσια δηλώσεις κυβερνητικών για το θέμα, ανέκαθεν δεν ήταν και πολύ θερμές. Χορτάτοι είναι. Άσε τα κορόιδα να πληρώνουν τα πειράματα, όχι φυσικά με τη δική τους τσέπη, αλλά με του φορολογούμενου. Τώρα τι να τους πει κανείς; Ότι αυτές οι τρελές και ανερμάτιστες επιλογές θα οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια, ως απότοκο της οικονομικής; Διότι κανείς εχέφρων επενδυτής δεν επενδύει τα λεφτάκια του σε χώρα που διοικείται από κάτι περίεργους… που συμφωνούν με τους Γερμανούς Πράσινους!

***

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ – ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΚΙΑ
Μιας και τα συζητάμε, οι CEO (γνωστοί και ως «τσέο» κατά την Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ) βγάζουν μια απαισιοδοξία βρε παιδί μου και δεν βλέπουν όμορφο μέλλον. Κάτι τέτοια θα βλέπουν οι νέοι των μερικών εκατοντάδων ευρώ και θέλουν «να την κάνουν» από τη χώρα. Εδώ κάνουν τι ακριβώς; Τσάρκες με τα 12μετρα γιοτ τους στα θαλάσσια πάρκα του Σκυλακάκη; Άρα και το περίφημο «brain gain» που αυξάνεται, μεγάλη… μούφα αρχίζει να μοιάζει. Τι μας έπιασε; «Ανακαλύψαμε» μία έρευνα της ICAP στην οποία διαπιστώνεται πλήρης απογοήτευση των CEOs – έτσι τους αποκαλούν και στο χωριό του «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗ». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)…

Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός;
Πρόκειται για έρευνα του οικονομικού κλίματος που γίνεται μεταξύ των 2.570 κορυφαίων επιχειρηματικών στελεχών. Αυτών που λόγω της θέσης τους, μπορούν και βλέπουν πιο μακριά. Και τι βλέπουν αυτά τα στελέχη; Υγιείς και μη, πάρετε ένα υπογλώσσιο καλού-κακού… Ο δείκτης του οικονομικού κλίματος λοιπόν έπεσε στις 162 μονάδες από 170 που ήταν στο προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης που μετρά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση μειώθηκε κι αυτός, στις 157 μονάδες έναντι 163 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο. Πάμε στον πιο σημαντικό δείκτη: Τον δείκτη των προσδοκιών που έπεσε στις 166 μονάδες έναντι 176 το προηγούμενο τρίμηνο. Γιατί αυτός ο δείκτης είναι πιο σημαντικός; Αν ο κοσμάκης δεν έχει προσδοκίες τότε δεν έχει ελπίδα. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς το λένε κάποιοι -πολιτικά- χαιρέκακοι… Άντε γεια.

https://www.defence-point.gr/