17 Ιουν 2024

Γερμανία: 250.000 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί – Δεν απελαύνονται γιατί δεν έχουν έγγραφα ταυτοποίησης – Το 57% δεν έχει ταυτότητα

 

Ενώ οι ροές δεν έχουν σταματήσει και τεράστιος αριθμός μεταναστών συνεχίζει να εισέρχεται στη Γερμανία και φέτος, ένας αριθμός ρεκόρ από αυτούς δεν έχει έγγραφα ταυτοποίησης, καθιστώντας την.. απέλαση αυτών των νεοφερμένων σχεδόν αδύνατη.

Μέχρι στιγμής το 2024, το 57% των αιτούντων άσυλο - από 48% το 2023 - δεν είχαν έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, την ηλικία τους ή τη χώρα καταγωγής τους, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt, περίπου 100.000 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη Γερμανία μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, και πολύ περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς δεν είχαν διαβατήριο ή εθνική ταυτότητα.
Η έλλειψη ταυτότητας προσφέρει τεράστιο πλεονέκτημα στους παράνομους μετανάστες, καθώς η Γερμανία δεν μπορεί να απελάσει αυτούς τους αλλοδαπούς.
Οι γερμανικές αρχές απλώς δεν γνωρίζουν τη χώρα καταγωγής τους και οι χώρες από τις οποίες προέρχονται αυτοί οι μετανάστες σχεδόν ποτέ δεν θα δεχτούν πίσω έναν πολίτη εάν δεν έχει διαβατήριο.
Η Γερμανία έχει επί του παρόντος 250.000 μετανάστες που θα ήθελε να απελάσει.
Ωστόσο, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, μόνο 6.300 από αυτούς τους μετανάστες απελάθηκαν στην πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr