16 Ιουν 2024

Ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει την Ελλάδα; (Και σύναξη αντισημιτισμού από το Iνστιτούτο Τσίπρα) ..Κινούμενη άμμος ο δυτικός κόσμος με όλα τα σενάρια ανοιχτά

 

Kαθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η Γενοκτονία ερήμωσης του δυτικού πληθυσμού εξαιτίας του σκασίματος της φούσκας του παγκοσμίου χρέους και την ευγονική.. διάθεση της elite που της ανήκει ο κόσμος, όπως είναι φυσικό και το εγχώριο πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς σχεδόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού (και οι 300 της Βουλής) και οι ηγεσίες των κομμάτων συμμετέχουν εκούσια ή ακούσια στην ερήμωση του πληθυσμού.

Βy George Orwell

Έτσι τις τελευταίες ώρες έχει αναζωπυρωθεί η φημολογία για μετοίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτός συνόρων (οι κακεντρεχείς κάνουν λόγο για απόδραση) με το άλλοθι ενός ευρωπαικού μανδύα.

Αυτή τη φορά η φημολογία θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναλαμβάνει τη θέση του Charles Michel ως επικεφαλής του Ευρωπαικού Συμβουλίου μια και είναι δύσκολο η σημερινή πρόεδρος της Ε.Ε. να εγκαταλείψει τη θέση της μια και η ίδια κινδυνεύει να βρεθεί στα ποινικά δικαστήρια έχονταν ήδη σε βάρος της την αγωγή των New York Times (oι οποίοι με τη σειρά τους είχαν ανάγκη ένα άλλοθι για το ρόλο τους στη Γενοκτονία κατά του δυτικού πληθυσμού και της δυτικής οικογένειας) για την σκοτεινή συμφωνία προμήθειας των εμβολίων της Pfizer μεταξύ της ιδίας και του Albert Bourla.

Όπως όλα δείχνουν ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος που θα δικαιώσει τη φημολογία περί εγκατάλειψης της χώρας η οποία συνόδευε τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικώς οι δύο τελευταίοι παρέμειναν εντός των συνόρων της χώρας μόνο που οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει προς το δυσμενέστερο και αυτή η προσομοίωση δεν αφήνει απέξω και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (επίσης φανατικό υποστηρικτή των αφηγημάτων της planδημίας, των εμβολίων ευθανασίας COVID-19, της κλιματικής κρίσης και του αντισημιστισμού-όλα εργαλεία αιχμής της Ατζέντας αποπληθυσμού.

Έτσι κι ενώ ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη ήτο μία επιχείρηση αποκατάστασης όλων όσων εμπλέκονται στην υλοποίηση της Ατζέντας το διαβόητο Ινστιτούτο Τσίπρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στην Αθήνα μία Διάσκεψη Αντισημιτισμού με πρώτο καλεσμένο στη λίστα τον επικεφαλής του ΟΗΕ  Antonio Guterres ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για την ηγεσία του Ισραήλ.

Σημειώναμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας>

Οι μάσκες πέφτουν

Mέρα με τη μέρα μαζί με τα νέα δεινά του Εβραϊκού λαού αποκαλύπτεται το πρόσωπο του κτήνους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την elite που χρηματοδοτεί εστίες αντισημιτισμού όπως είναι τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια και οι δήθεν παγκόσμιοι οργανισμοί τύπου ΟΗΕ, ΠΟΥ (WHO), Eρυθρός Σταυρός και τα συναφή.

Είναι τόσο ανοιχτή και τόσο προφανής η στήριξή τους στην Ατζέντα μείωσης του δυτικού πληθυσμού και υπέρ του σφαγιασμού και του νέου Ολοκαυτώματος που προκάλεσε η Hamas σε βάρος του Εβραϊκού που ανάγκασαν τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ για μία ακόμη φορά χθες να πει>

Η θητεία του Antonio Guterres αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.
Το αίτημά του για ενεργοποίηση του άρθρου 99 και η έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα συνιστά υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Hamas και επιδοκιμασία της δολοφονίας ηλικιωμένων, της απαγωγής βρεφών και του βιασμού γυναικών. Όποιος υποστηρίζει την παγκόσμια ειρήνη πρέπει να υποστηρίξει την απελευθέρωση της Γάζας από τη Hamas

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Eli Cohen κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres ότι υποστηρίζει την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ηamas, ζήτησε την παραίτησή του και είπε ότι η θητεία του ως επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού αποτελεί «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη», αντιδρώντας σε μία επιστολή του Guterres που προτρέπει για άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas και η οποία επικαλέστηκε μια σπάνια ρήτρα του καταστατικού του ΟΗΕ για την παρότρυνση του Συμβουλίου Ασφαλείας να παρέμβει.

Ο Eli Cohen είπε ότι η έκκληση Guterres υπέρ της κατάπαυσης του πυρός μετά τις θηριωδίες της Hamas στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, «αποτελεί υποστήριξη» για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση και «υποστηρίζει τη δολοφονία των ηλικιωμένων, απαγωγή μωρών και τον βιασμό γυναικών».

Η επίθεση της Hamas της 7ης Οκτωβρίου είδε περίπου 3.000 τρομοκράτες να διασχίζουν τα σύνορα προς το νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας περίπου 240 ομήρους κάθε ηλικίας κάτω από την κάλυψη χιλιάδων ρουκετών που εκτοξεύτηκαν σε ισραηλινές πόλεις και πόλεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών ήταν άμαχοι και περίπου οι μισοί από αυτούς που κρατήθηκαν όμηροι ήταν γυναίκες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και νηπίων. Ολόκληρες οικογένειες εκτελέστηκαν στα σπίτια τους και πάνω από 360 σφαγιάστηκαν σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ, πολλές εν μέσω φρικτών πράξεων βαρβαρότητας από τους τρομοκράτες.

Aποκαλυπτικές μαρτυρίες από επιζώντες της επίθεσης και από αυτούς που ετοίμασαν τα πτώματα για την ταφή, περιγράφουν λεπτομερείς πράξεις φρικτής σεξουαλικής βίας, ομαδικού βιασμού και ακρωτηριασμού που πραγματοποιήθηκαν κατά γυναικών και κοριτσιών από τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Hamas στις 7 Οκτωβρίου. Μια συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διερευνά στοιχεία μεταθανάτιου ακρωτηριασμού.

Ο Guterres έχει επανειλημμένα ζητήσει κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο που εξελίσσεται και την Τετάρτη έγραψε στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας βάσει του άρθρου 99 του Χάρτη του ΟΗΕ για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το τιμόνι του παγκόσμιου οργανισμού 193 μελών το 2017. Είναι επίσης η πρώτη φορά που κάποιος γενικός γραμματέας το χρησιμοποιεί από το 1989. Το άρθρο επιτρέπει στον γενικό γραμματέα να φέρει υπόψη του συμβουλίου οποιοδήποτε θέμα πιστεύει ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Ζητώντας μια «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», ο Guterres είπε ότι οι ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Ηamas «επιδεινώνονται γρήγορα σε μια καταστροφή με δυνητικά μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για τους Παλαιστίνιους στο σύνολό τους». Επιχειρηματολόγησε δε προβάλλωντας σαν απειλή κάτι που ο ΟΗΕ και οι λοιποί “παγκόσμιοι οργανισμοί” μεθοδεύουν δεκαετίες τώρα σε βάρος της Δύσης λέγονττας ότι «θα μπορούσε να εκτυλιχθεί μια ακόμη χειρότερη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων επιδημικών ασθενειών και αυξημένης πίεσης για μαζικούς εκτοπισμούς σε γειτονικές χώρες».

«Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να χρησιμοποιήσει όλη της την επιρροή για να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση και να τερματίσει αυτή την κρίση», είπε ο Guterres.

Ο Cohen έγραψε στο Twitter μια οργισμένη απάντηση, γράφοντας ότι η θητεία του Guterres ως επικεφαλής του ΟΗΕ ήταν «κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη».

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Gilad Erdan επέκρινε επίσης τον Guterres την Τετάρτη και τον κάλεσε ξανά να παραιτηθεί. Ο Erdan ζήτησε για πρώτη φορά από τον επικεφαλής του ΟΗΕ να παραιτηθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις της Hamas της 7ης Οκτωβρίου, όταν ο Guterres δήλωσε ότι αυτό που προκάλεσε τις θηριωδίες της Hamas ήταν ο συνεχής έλεγχος του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη!

Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 24 Οκτωβρίου, ο Guterres είπε ότι είναι «σημαντικό να αναγνωρίσουμε επίσης ότι οι επιθέσεις της Ηamas δεν έγιναν στο κενό».

Τότε ο Erdan είπε ότι τα σχόλια του Guterres ήταν «σοκαριστικά» και τον κάλεσε να «παραιτηθεί αμέσως».

Ο Cohen ακύρωσε επίσης μια συνάντηση με τον Guterres ως απάντηση και ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Benny Gantz χαρακτήρισε τον επικεφαλής του ΟΗΕ «απολογητή της τρομοκρατίας».


Την Τετάρτη, ο Erdan είπε ότι «ο Γενικός Γραμματέας έφτασε σε νέο ηθικό χαμηλό» αφού «αποφάσισε να ενεργοποιήσει αυτή τη σπάνια ρήτρα μόνο για να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, το οποίο πολεμά τους τρομοκράτες της Ναζί της Hamas».

«Αυτό είναι περισσότερο απόδειξη της ηθικής διαστρέβλωσης του Γενικού Γραμματέα και της μεροληψίας του εναντίον του Ισραήλ. Η έκκληση του Γενικού Γραμματέα για κατάπαυση του πυρός είναι στην πραγματικότητα μια έκκληση να διατηρηθεί η βασιλεία του τρόμου της Ηamas στη Γάζα. Αντί ο Γενικός Γραμματέας να επισημαίνει ρητά την ευθύνη της Ηamas για την κατάσταση και να καλεί τους ηγέτες των τρομοκρατών να παραδοθούν και να επιστρέψουν τους ομήρους, τερματίζοντας έτσι τον πόλεμο, ο Γενικός Γραμματέας επιλέγει να συνεχίσει να παίζει το παιγνίδι της Hamas», είπε ο Erdan.

«Καλώ και πάλι τον Γενικό Γραμματέα να παραιτηθεί αμέσως – ο ΟΗΕ χρειάζεται έναν Γενικό Γραμματέα που υποστηρίζει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όχι έναν Γενικό Γραμματέα που ενεργεί σύμφωνα με το σενάριο που έχει γράψει η Hamas».

Tαυτόχρονα με τις αθλιότητες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε βάρος της Hamas βρισκόταν σε εξέλιξη οι αντισημιτικές απαντήσεις των προέδρων του Harvard, του ΜΙΤ και του Πανεπιστημίου της Pennsylvania μετά την ακρόασή τους στο Κογκρέσο για τον αντισημιτισμό την Τρίτη.

Αυτό ανάγκασε τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Bill Ackman να ζητήσει την παραίτηση των προέδρων του Harvard, του ΜΙΤ και του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αναφέρθηκε στους τρεις προέδρους των αμερικανικών κολεγίων σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, μετά τις καταθέσεις τους στο Καπιτώλιο: «Οι απαντήσεις των προέδρων αντικατοπτρίζουν τις βαθιές εκπαιδευτικές και ηθικές αποτυχίες που διαπερνούν ορισμένα από τα ελίτ εκπαιδευτικά μας ιδρύματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχημένη ηγεσία τους», έγραψε ο ίδιος στο X. «Πρέπει να παραιτηθούν όλοι ντροπιασμένοι», πρόσθεσε.

Οι τρεις πρόεδροι ρωτήθηκαν επανειλημμένα από την βουλευτή Elise Stefanik κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Κογκρέσου την Τρίτη εάν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων παραβιάζει τους κανόνες των πανεπιστημίων τους σχετικά με τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

«Αν ο λόγος μετατραπεί σε συμπεριφορά, ίσως να είναι παρενόχληση», δήλωσε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, Liz Magill. Οι πρόεδροι των άλλων δύο πανεπιστημίων, Claudine Gay και Sally Kornbluth, απάντησαν παρόμοια στην ερώτηση της Stefanik. «Μπορεί να είναι, ανάλογα με το πλαίσιο», απάντησε η Gay συγκεκριμένα όταν της έγινε η ίδια ερώτηση.

«Έχω ακούσει λογίδια που μπορεί να είναι αντισημιτικά ανάλογα με το πλαίσιο όταν ζητούν την εξάλειψη του εβραϊκού λαού», είπε η Kornbluth νωρίτερα, όταν η Stefanik ρώτησε αν είχε ακούσει τις φωνές για «Intifada» στην πανεπιστημιούπολη (ο όρος είναι μια αναφορά σε προηγούμενες παλαιστινιακές εξεγέρσεις στη Γάζα).

Ο Ackman έγραψε ως σχόλιο στο βίντεο που ανάρτησε: «Αν ένας Διευθύνων Σύμβουλος μιας από τις εταιρείες μας έδινε παρόμοια απάντηση, θα είχε απολυθεί μέσα σε μια ώρα».

«Γιατί έχει εκραγεί ο αντισημιτισμός στην πανεπιστημιούπολη και σε όλο τον κόσμο; Λόγω ηγετών όπως οι Πρόεδροι Gay, Magill και Kornbluth που πιστεύουν ότι η γενοκτονία εξαρτάται από το πλαίσιο», συνέχισε ο Ackman. Ο διαχειριστής hedge fund πρόσθεσε σε μεταγενέστερη ανάρτησή του ότι τα τρία ιδρύματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν τα εγκατέλειπαν οι πρόεδροι τους —γρήγορα.

«Ο κόσμος μπορεί να κρίνει τη σχετική ποιότητα της διακυβέρνησης στο @Harvard, στο @Penn και στο @MIT από τη συγκριτική ταχύτητα με την οποία τα διοικητικά συμβούλια τους απολύουν τους αντίστοιχους προέδρους τους», έγραψε στο X.

Ο Ackman πέρασε τους τελευταίους δύο μήνες μιλώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κάτι που πιστεύει ότι είναι η άνοδος του αντισημιτισμού στις πανεπιστημιουπόλεις. Ο δισεκατομμυριούχος έχει αναδειχθεί πρόσφατα σε κεντρικό επικριτή της αντίδρασης των αμερικανικών κολεγίων στον πόλεμο Ισραήλ-Hamas.

Ο απόφοιτος του Harvard τον Οκτώβριο ζήτησε από το πανεπιστήμιό του να αποβάλλει μια ομάδα φοιτητών που υπέγραψαν μια επιστολή υπέρ της Hamas στην οποία κατηγορούνταν το Ισραήλ για την τρομοκρατική επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ackman προσφέρθηκε επίσης να βοηθήσει την Gay αναφέροντας σε ανοιχτή επιστολή του στις 4 Νοεμβρίου ότι θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού στο Harvard. Ωστόσο, μετά την ακρόαση της Τρίτης στάθηκε ξεκάθαρα εναντίον της: «Να σκεφτούμε ότι αυτοί είναι οι ηγέτες των ιδρυμάτων της Ivy League που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη να εκπαιδεύσουν τους καλύτερους και λαμπρότερους μας», έγραψε στην ανάρτησή του.
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Καθώς οι δημοσκοπήσεις υπόσχονται συντριβή του Joe Biden o oποίος, όπως βλέπετε και στα video από τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του, βρίσκεται στο έλεος της άνιας και γύρευε τι άλλων ασθενειών, το deep state ενεργοποιεί τα “παγκόσμια” εργαλεία του όπως τον διαβόητο ΠΟΥ στη κατεύθυνση μιας νέας πανδημίας, της Γρίπης των Πτηνών, την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι της μη διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ.

Κι εάν αυτό συμβεί εδώ, ο δυτικός κόσμος θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά στην κατάργηση της διεξαγωγής των εκλογών-ένα σενάριο που είχαν βάλει στο τραπέζι οι New York Times, σχεδόν ένα χρόνο πριν, με σχετικό άρθρο τους.

Καθώς ο δυτικός κόσμος βιώνει τη Γενοκτονία ελέγχου και μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού και την επιβολή της τυραννίας στο τέλος της μέρας δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση ο ρόλος της Αριστεράς (βλέπε Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ) και στη χώρα μας.

Τα κόμματα της εγχώριας Αριστεράς (στα οποία πλέον εκτός των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Νέα Δημοκρατία) υλοποιούν κατά γράμμα την Ατζέντα 2030 μείωσης του πληθυσμού της οποίας κεντρικός στόχος είναι η κοστοβόρα δυτική οικογένεια.

Εργαλεία σε αυτή τη κατεύθυνση είναι οι κατασκευασμένες πανδημίες, τα θανατηφόρα εμβόλια η παρασκευή των οποίων προηγείται των εργαστηριακών πανδημιών (έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Γρίπη των Πτηνών και για την Νόσο των Πιθήκων), το μεταναστευτικό- ως αντικατάσταση του δυτικού πληθυσμού-, το Κλίμα, οι τεκνοθεσίες ομοφύλων, ο προπαγανδιστικός όρος γυναικοκτονία (που εμφυτεύει το μίσος για τους άνδρες στα νεαρά κορίτσια), η WOKE ιδεολογία, ο αντισημιτισμός πίσω από τον οποίο κρύβεται η elite που της ανήκει ο κόσμος και υλοποιεί μία διαχρονική επιθυμία της όπως είναι η μείωση και ο έλεγχος του πληθυσμού, οι κυβερνητικές πολιτικές των επιδομάτων τα οποία ευνουχίζουν κάθε επιχειρηματική φιλοδοξία του πολίτη έως να επέλθει η εξόντωσή του, η φτωχοποίηση μέσω της διατήρησης υψηλών επιτοκίων, της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων, της πρόκλησης τεχνητής έλλειψης τροφίμων όπως είναι τα χτυπήματα σε βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων αλλά και οι εργαστηριακές καταστροφές ολοκλήρων εκτάσεων όπως συνέβη στο Θεσσαλικό Κάμπο, η πρόκληση πυρκαγιών (συναντήσαμε πυροσβέστες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τους επεβλήθη πρόστιμο επειδή επιχείρησαν να σβήσουν τις φωτιές στην Εύβοια), η πρόκληση τρομακτικών γεγονότων όπως τα Τέμπη και το Μάτι (παρόμοια θα συμβούν κατά πάσα πιθανότητα ενός του καλοκαιριού 2024 ώστε ο πληθυσμός να βρίσκεται διαρκώς υπό καθεστώς τρόμου ενόψει ενός ακόμη πιο “τρομακτικού” χειμώνα) και η χρήση πάσης φύσεως εργαλείου στη κατεύθυνση της μείωσης και του ελέγχου του αχρείαστου δυτικού πληθυσμού ο οποίος θα γίνει ακόμη πιο αχρείαστος και άχρηστος με την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η elite δεν κρύβει τις διαθέσεις της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των δυτικών ηγετών θα είναι ο πληθυσμός. Δεν έχουμε τι να τους κάνουμε και πρέπει να τους διατηρούμε εγκλείστους στα σπίτια τους και απασχολημένους με ναρκωτικά και video games…., δήλωσε ευθαρσώς ο Yuval Harari σε συνέντευξή του.

Για να τους διατηρούμε εγκλείστους θα πρέπει να χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως οι planδημίες, η κλιματική κρίση, οι πόλεμοι, κλπ.

Σε παρόμοια “ιστορικά γεγονότα” η αξιοποίηση από τους εμπνευστές του αντισημιτισμού αποτελεί ίσως το πιο σπουδαίο εργαλείο πίσω από το οποίο κρύβουν τη δράση τους καθώς δεν διστάζουν να θυσιάσουν τον μαρτυρικό εβραικό λαό για την επίτευξη του στόχου τους. Άλλωστε ένα από τα δεδηλωμένα διαχρονικά “μυστικά” που χαρακτηρίζουν τη δράση των οικογενειών που τους ανήκει ο κόσμος είναι ότι…

-Κρατάμε την αγάπη για την οικογένειά μας. Εντός των μελών της οικογένειας…

Αντισημιτισμός τότε και τώρα

-Μου φαίνεται ότι από την 7η Οκτωβρίου 2023, ο αντισημιτισμός εξαπλώθηκε σαν ένα συλλογικό χτύπημα, σαν να ήταν η Ηamas η influencer και οι μαθητές οι οπαδοί της…”

Η Herta Muller είναι βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας, γεννημένη στη Ρουμανία και ζει στη Γερμανία.

Η Ανοιχτή Επιστολή της είναι ένα από εκείνα τα αναγνώσματα για τα οποία δεν θα μετανιώνατε ποτέ να αφιερώσετε χρόνο. Είναι μια περίπλοκη ανάλυση για την τρέλα που έχει κυριεύσει μέρη της δυτικής κοινωνίας από τότε που η Hamas επιτέθηκε στο Ισραήλ.
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με το υπέροχο ταλέντο της να λέει όχι μόνο ιστορίες, αλλά την πραγματικότητα όπως είναι σήμερα.

«Τον Ιούλιο του 1942, οι 1.500 Εβραίοι κάτοικοι του χωριού Józefów σφαγιάστηκαν. Παιδιά και βρέφη πυροβολήθηκαν στο δρόμο μπροστά από τα σπίτια τους, γέροι και άρρωστοι στα κρεβάτια τους. Όλοι οι άλλοι οδηγήθηκαν στο δάσος, όπου έπρεπε να γδυθούν και να συρθούν στο έδαφος. Τους χλεύασαν και τους βασάνισαν, στη συνέχεια τους πυροβόλησαν και τους άφησαν να βρίσκονται σε ένα ματωμένο δάσος. Η δολοφονία έγινε διεστραμμένη.
Το βιβλίο ονομάζεται «Ganz normale Männer» (Απόλυτα Κανονικοί Άντρες) επειδή αυτό το εφεδρικό αστυνομικό τάγμα δεν αποτελούνταν από άνδρες των SS ή στρατιώτες της Βέρμαχτ, αλλά από πολίτες που δεν θεωρούνταν πλέον κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία επειδή ήταν πολύ μεγάλοι. Προέρχονταν από εντελώς φυσιολογικά επαγγέλματα και μετατράπηκαν σε τέρατα».

Ο ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ

Ο ΠΟΥ προτρέπει την κυβέρνηση να ακυρώσει τις επερχόμενες εκλογές λόγω της επιδημίας γρίπης των πτηνών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε εντολή στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ακυρώσουν τις επερχόμενες εκλογές και να προετοιμαστούν να εφαρμόσουν αυστηρά lockdown λόγω μιας «επείγουσας επιδημίας της γρίπης των πτηνών».

Σε μια επείγουσα ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του, ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι η γρίπη των πτηνών πρόκειται να γίνει η επόμενη πανδημία και θα είναι πιο θανατηφόρα από τον COVID.

Το Infowars.com αναφέρει: Η θανατηφόρα μόλυνση από τον ιό της γρίπης των πτηνών A(H5N2) ήταν το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα ατόμου που μολύνθηκε από αυτό το στέλεχος σε ολόκληρο τον κόσμο και η πρώτη μόλυνση από τον ιό H5 των πτηνών που αναφέρθηκε ποτέ από οποιονδήποτε στο Μεξικό.

Ο ιστότοπος του ΠΟΥ αναφέρει: «Σύμφωνα με το IHR (2005), μια ανθρώπινη λοίμωξη που προκαλείται από έναν νέο υπότυπο ιού της γρίπης Α είναι ένα συμβάν που μπορεί να έχει υψηλές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και πρέπει να γνωστοποιείται στον ΠΟΥ».

Η παγκοσμιοποιημένη οργάνωση «υγείας» συνέχισε να παραδέχεται ότι η γυναίκα που φέρεται να πέθανε από τη γρίπη των πτηνών «δεν είχε ιστορικό έκθεσης σε πουλερικά ή άλλα ζώα», «είχε πολλαπλές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις» και «ήταν ήδη κλινήρης για τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των οξέων συμπτωμάτων».

Πολλοί άνθρωποι στο Διαδίκτυο εκφράζουν ήδη τις ανησυχίες τους ότι το ίδρυμα είναι έτοιμο να αναπτύξει ένα σενάριο Covid 2.0 όπου μια επιδημία γρίπης των πτηνών αναστατώνει το έθνος κατά τη διάρκεια των ιστορικών εκλογών και καθώς ο εκλεκτός του deep state Joe Biden βυθίζεται στην άνια και στις δημοσκοπήσεις ακριβώς όπως έχει προειδοποιήσει το Infowars.

Είναι «η εκλογική πίεση» και έφτασε ακριβώς στην ώρα της για μαζική αλληλογραφία σε ψηφοδέλτια και κανόνες για τον περιορισμό του ποιος μπορεί να παρακολουθήσει την καταμέτρηση ψήφων!

Δεν είναι εκπληκτική σύμπτωση το γεγονός ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν την έρευνα για τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα, όπως και τον COVID;

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

Μη διαχειρίσιμο το χρέος

Η συνάντηση στο Βατικανό για την παγκόσμια κρίση χρέους την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν τόσο γεμάτη διασημότητες όσο αυτή της οποίας προήδρευσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ πριν από 25 χρόνια, όταν φόρεσε τα γυαλιά ηλίου που του έδωσε ο Bono, ο τραγουδιστής των U2.

Από την Patricia Cohen/New York Times

Αλλά το μήνυμα που έδωσε αυτή τη φορά ο σημερινός Πάπας Φραγκίσκος –σε ένα δωμάτιο γεμάτο τραπεζίτες και οικονομολόγους αντί για ροκ σταρ– ήταν το ίδιο: Οι φτωχότερες χώρες του κόσμου συντρίβονται από μη διαχειρίσιμο χρέος και τα πλουσιότερα έθνη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν.

Οι αναδυόμενες οικονομίες χωρών παλεύουν με ένα εκπληκτικό δημόσιο χρέος 29 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεκαπέντε χώρες ξοδεύουν περισσότερα για πληρωμές τόκων από ό,τι για την εκπαίδευση, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη. 46 ξοδεύουν περισσότερα για πληρωμές χρέους παρά για την υγειονομική περίθαλψη.

Τα μη διαχειρίσιμα χρέη είναι ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας, αλλά το τρέχον κύμα μπορεί κάλλιστα να είναι το χειρότερο που έχει συμβεί ποτέ. Συνολικά, το δημόσιο χρέος παγκοσμίως είναι τετραπλάσιο από αυτό που ήταν το 2000.

Οι υπερβολικές δαπάνες ή η κακοδιαχείριση είναι μια αιτία, αλλά τα παγκόσμια γεγονότα εκτός ελέγχου των περισσότερων εθνών έχουν ωθήσει τα προβλήματα χρέους τους στα άκρα. Η πανδημία της Covid-19 μείωσε τα κέρδη των επιχειρήσεων και τα εισοδήματα των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που αυξήθηκαν τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης και ανακούφισης. Οι βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία και αλλού συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων. Οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνθηκε.

Και οι δύο Πάπες συνέδεσαν τις εκκλήσεις τους με αυτό που βάφτισαν Ιωβηλαίο ή ιερό έτος –μια γιορτή που έχει τις ρίζες της στη Βίβλο και συνδέεται με μια περίοδο όπου οι σκλάβοι απελευθερώνονταν και τα χρέη συγχωρούνταν.

Στην εκστρατεία του Ιωβηλαίου του 2000 προστέθηκε ένας απίθανος συνασπισμός θρησκευτικών ηγετών, μουσικών, ακαδημαϊκών, ευαγγελικών συντηρητικών, φιλελεύθερων ακτιβιστών και πολιτικών. Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν αναφορές που υποστήριζαν τη διαγραφή του χρέους. Τελικά κατέληξε σε μια εξαιρετική παγκόσμια προσπάθεια που εξάλειψε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους από 35 φτωχά έθνη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναβίωσε την ιδέα για το Ιωβηλαίο της εκκλησίας για το 2025. Διορισμένος καρδινάλιος στην Αργεντινή το 2001 στο απόγειο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, ο Φράνσις είδε από πρώτο χέρι τη δυστυχία και τις βίαιες ταραχές που θα μπορούσε να προκαλέσει μια κρίση χρέους.

Έχει ζητήσει έναν μετασχηματισμό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος εκτός από τη διαγραφή δανείων. «Ας σκεφτούμε μια νέα διεθνή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική που είναι τολμηρή και δημιουργική», είπε την περασμένη εβδομάδα. Η ομιλία του ήταν μια αναγνώριση ότι τα προβλήματα χρέους αυτού του αιώνα είναι πολύ πιο περίπλοκα από του προηγούμενου.

Σήμερα, το παγκόσμιο δημόσιο χρέος δεν είναι μόνο μεγαλύτερο, αλλά και διαφορετικό.

Τότε, το χρέος κατείχε σε μεγάλο βαθμό μια χούφτα μεγάλες τράπεζες από δυτικές χώρες και διεθνείς αναπτυξιακοί οργανισμοί. Σήμερα, πέρα ​​από αυτούς τους καθιερωμένους παίκτες, οι χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν χιλιάδες ιδιώτες δανειστές και πρόσθετους επίσημους πιστωτές όπως η Κίνα, καθώς και μια ποικιλία ενίοτε μυστικών δανειακών συμβάσεων που διέπονται από διαφορετικούς εθνικούς κανονισμούς.

Πολλοί οικονομολόγοι και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καταλήγουν στην άποψη ότι οι μηχανισμοί και οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δημιουργήθηκαν πριν από 80 χρόνια για να αντιμετωπίσουν χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία, απλά δεν είναι πλέον ικανοί για το συγκεκριμένο έργο.

Είναι σαν να έχεις έναν επισκευαστή τηλεοράσεων που ξέρει πώς να αντικαταστήσει τους καθοδικούς σωλήνες αλλά όχι τις πλακέτες κυκλωμάτων.

Ο Indermit Gill, επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, εξέφρασε μια παρόμοια άποψη αυτή την εβδομάδα καθώς η τράπεζα δημοσίευσε την τελευταία παγκόσμια οικονομική έκθεσή της, η οποία προειδοποιεί για τον καταστροφικό αντίκτυπο του χρέους σε μια περίοδο επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Η ελάφρυνση του χρέους «είναι το πιο αδύναμο μέρος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής», είπε ο Gill. Οι αλλαγές στον δανεισμό, πρόσθεσε, «απαιτούν ένα νέο πλαίσιο αναδιάρθρωσης χρέους το οποίο δεν έχουμε ακόμη σε εφαρμογή».

Οι αυξανόμενες τριβές μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επίλυση των κρίσεων χρέους. Και δεν υπάρχει διεθνής διαιτητής με εξουσία σε όλους τους δανειστές -το ισοδύναμο ενός πτωχευτικού δικαστηρίου- για να επιλύει διαφορές. Ούτε υπάρχει χρηματοδότηση για ιδρύματα όπως το I.M.F. που να συμβαδίζει με το διευρυνόμενο μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας ή το βάρος του χρέους.

Ο Martin Guzmán, πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, ο οποίος βίωσε επίσης τον καταστροφικό αντίκτυπο της κρίσης χρέους της πατρίδας του, ήταν στη συνεδρίαση του Βατικανού την περασμένη εβδομάδα. Κατά την άποψή του, η βοήθεια που παρέχει το I.M.F. κάποιες φορές είναι αντιπαραγωγική, προσφέροντας δάνεια διάσωσης, τώρα με υψηλά επιτόκια, που καταλήγουν να αυξάνουν το ήδη επαχθές χρέος μιας χώρας.

Έχει επίσης διαμαρτυρηθεί κατά των πρόσθετων τελών ή προσαυξήσεων που επιβάλλει το ταμείο στους αγωνιζόμενους οφειλέτες υψηλού κινδύνου, αποσπώντας πολύτιμα κεφάλαια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και την ανοικοδόμηση μιας οικονομίας.

Οι πέντε μεγαλύτεροι δανειολήπτες -Ουκρανία, Αίγυπτος, Αργεντινή, Εκουαδόρ και Πακιστάν- πλήρωσαν μόνο 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαυξήσεις πέρυσι, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας. Κατά μέσο όρο, οι προσαυξήσεις κατέληξαν να αυξάνουν το κόστος δανεισμού για όλες τις επηρεαζόμενες χώρες κατά σχεδόν 50 τοις εκατό.

Έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες για να ελαφρυνθεί το βάρος των χρεωμένων κρατών. Νομοθέτες σε δύο παγκόσμιες οικονομικές πρωτεύουσες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, συζήτησαν προτάσεις για τη βελτίωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εξέτασε ένα νομοσχέδιο για την προστασία των χωρών-οφειλετών από τους πιστωτές, που συχνά αποκαλούνται «ταμεία-γύπες», που εξαγοράζουν χρέος σε πολύ μειωμένη τιμή και στη συνέχεια αναστέλλουν συμφωνίες αναδιάρθρωσης για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Η προσπάθεια είχε άδοξο τέλος το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν διέκοψε το νομοθετικό σώμα, αλλά είναι πιθανό να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση.

Στη Βρετανία, η οποία εποπτεύει το 90 τοις εκατό των συμβάσεων χρέους για χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, το Κοινοβούλιο έχει συζητήσει μέτρα όπως ένας νόμος του 2010 που έχει λήξει και που θα εμπόδιζε τους ιδιώτες πιστωτές να επιτύχουν καλύτερο διακανονισμό από τους δημόσιους δανειστές όταν τα χρέη επαναδιαπραγματεύονται με τις φτωχότερες χώρες.

Αυτή τη στιγμή, οι προοπτικές για τα χρέη των εθνών είναι ζοφερές, δεδομένου του πόσο αργά αναπτύσσονται οι οικονομίες τους.

Τα αναδυόμενα έθνη δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν για κρίσιμη εκπαίδευση, υποδομές, τεχνολογία και υγειονομική περίθαλψη. Περίπου το 60 τοις εκατό των χωρών με χαμηλό εισόδημα βρίσκονται σε ή διατρέχουν υψηλό κίνδυνο κρίσης χρέους, σύμφωνα με το I.M.F. Ταυτόχρονα, χρειάζονται τρισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια για την προστασία αυτών των ευάλωτων εθνών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για να μπορέσουν να επιτύχουν τους διεθνείς κλιματικούς στόχους.

Αφού επέστρεψε από τη διάσκεψη του Βατικανού, ο Joseph Stiglitz, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα, είπε ότι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το Ιωβηλαίο χρέους του 2000, «υπήρχε μια αισιοδοξία ότι είχαμε πάρει τα μαθήματα μας», όπως ότι το πρόγραμμα διαγραφής του χρέους θα «έλυνε το πρόβλημα στο μέλλον». «Προφανώς δεν έγινε», είπε. «Το πρόβλημα έχει γίνει πολύ, πολύ χειρότερο από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από 25 χρόνια».

kourdistoportocali.com