4 Ιουλ 2024

Οι Ρώσοι χτύπησαν μέσα στο Κίεβο στη βάση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας προκαλώντας σοκ (Βίντεο)

 

Σήμερα σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, είχαμε πυραυλικό κτύπημα κατά της βάσης της προεδρικής ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στο Κίεβο, η οποία είχε.. εμπλακεί σε απόπειρα επίθεσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος Σεργκέι Λεμπέντεφ, επικαλούμενος συναδέλφους του.

«Στις 0:50 και στη 1:30 της 4ης Ιουλίου, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο Βίσγκοροντ, που είναι η θέση της στρατιωτικής βάσης της 1ης Προεδρικής Επιχειρησιακής Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, (στρατιωτική μονάδα 3027).

Εκρήξεις ακούστηκαν προς την κατεύθυνση της οδού Στρατηγού Kulchytsky, όπου βρίσκεται το κύριο μέρος της στρατιωτικής βάσης και του πεδίου εκπαίδευσης, ενώ υπάρχουν επίσης στρατιωτικοί στρατώνες, εξοχικές κατοικίες διαχείρισης, υπόστεγα με στρατιωτικό εξοπλισμό και αποθήκες πυρομαχικών», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, αυτή η μονάδα είχε λάβει μέρος στην απόπειρα επίθεσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ την άνοιξη.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο Λεμπέντεφ ότι, "στις 4:15 ακούστηκε έκρηξη στο Κίεβο, κοντά στο αεροδρόμιο Μπορυσπίλ, ενώ στις 4:30 σημειώθηκε άλλη μια ακόμη ισχυρή έκρηξη κοντά στην πόλη Βασίλκοφ, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου της 40ης ουκρανικής πτέρυγας μάχης που διαθέτει MiG-29, L-39, ενώ στο έδαφος του αεροδρομίου υπάρχουν στρατιωτικές αποθήκες, υπόστεγα αεροσκαφών και μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου», συνέχισε ο ίδιος.

Οι επιχειρήσεις δολιοφθοράς των Ρώσων ήταν απάντηση στις επιθέσεις του Μαρτίου 2024, όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν μια σειρά από προσπάθειες να διαπεράσουν τα ρωσικά σύνορα.

Τι είχε λάβει χώρα τον Μάρτιο εντός ρωσικού εδάφους από Ουκρανούς σαμποτέρ

Το βράδυ της 12ης Μαρτίου, Ουκρανοί σαμποτέρ, μετά από έντονο βομβαρδισμό πολιτικών στόχων, επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής του Μπέλγκοραντ προς τρεις κατευθύνσεις: στις περιοχές των χωριών Οντναραμπόβκα, Νεχοτέεβκα και Σπονταρούσινο.

Το πρωί της ίδιας μέρας, όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν μαζί με αυτές που ετοίμαζαν οι Ουκρανοί στην περιοχή Τετκίνο στο Κούρσκ.

Τις επόμενες ημέρες, Ουκρανοί σαμποτέρ προσπάθησαν και πάλι να εισέλθουν στην περιοχή του Σπονταρούσινο και του Τετκίνο, καθώς και κοντά στο χωριό Κοζίνκι, αλλά η Συνοριακή Υπηρεσία της FSB, η Ρωσική Φρουρά δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης εξουδετερώθηκαν 580 Ουκρανοί μαχητές που προσπάθησαν να διαπεράσουν τα σύνορα.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν επίσης 19 άρματα μάχης και 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 11 αμερικανικής κατασκευής οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz έπληξε ταυτόχρονα 12 πυραύλους HIMARS MLRS

Πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz έπληξε ταυτόχρονα 12 πυραύλους HIMARS MLRS στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε ο διοικητής του τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Lev.

«Όχι πολύ καιρό πριν εργαζόμασταν πάνω σε ένα μεγάλο πακέτο HIMARS MLRS, εντοπίζοντας περίπου 12-16 στόχους, τους οποίους εξουδετερώσαμε», είπε ο διοικητής του ρωσικού πυραυλικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος καταστράφηκε με επιτυχία από απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων, όταν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα πραγματοποίησε σταθερή παρακολούθηση και κατέστρεψε τους αμερικανικούς πυραύλους σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την τοποθεσία της εγκατάστασης. Από τη στιγμή της ανίχνευσης έως το χτύπημα του στόχου σε κανονική λειτουργία, το ρωσικό πυραυλικό σύστημα δεν αφιέρωσε πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα.

Αυτό δείχνει την αλλαγή τακτικής από τις ρωσικές δυνάμεις που αναζητούν συνεχώς ουκρανικά πυραυλικά συστήματα για να καταστρέψουν με κάθε μέσο και τρόπο.

pentapostagma.gr