22 Σεπ 2024

Σύλληψη 41χρονου που είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ιωνία το 2014

 

Στην εξιχνίαση μιας επίθεσης με πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ σε βάρος Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, που έλαβε χώρα στις 22 Νοεμβρίου του 2014, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκε επίθεση με πολεμικό τυφέκιο, σε βάρος Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Νέας Ιωνίας το 2014.

«Για την υπόθεση συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος, ένας 41χρονος , ο οποίος εντοπίστηκε κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, το Νοέμβριο του 2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δύο άτομα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα και, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών πέντε φορές με πολεμικό τυφέκιο, το οποίο είχε κρυμμένο στο εσωτερικό του μπουφάν του.

Στη συνέχεια, η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της και ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει, ενώ συνελήφθη ο 43χρονος συνεργός του και οδηγός της μοτοσικλέτας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο κατασχέθηκε εξοπλισμός μοτοσικλέτας (κράνος μοτοσικλετιστή, ζεύγος γαντιών και κουκούλα τύπου full-face, τα οποία έφεραν επικολλημένα τμήματα ταινίας) καθώς και πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 23 φυσίγγια.

Για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, η οποία είχε υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή το 2014.

Από την επακόλουθη συλλογή και αξιολόγηση νεότερων πληροφοριών, διακριβώθηκε ότι συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα ήταν ο 41χρονος και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ η εργαστηριακή εξέταση βιολογικού υλικού, το οποίο ελήφθη από τον 41χρονο με διάταξη του αρμόδιου Ανακριτή, κατέδειξε ότι πρόκειται για το αναζητούμενο άτομο.

Επισημαίνεται ότι ο 41χρονος είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και στη συνέχεια σε ανακριτή, απ’ όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το ιστορικό της επίθεσης

Όπως προαναφέρθηκε η επίθεση κατά των ανδρών της ΔΙΑΣ, με τις πέντε ριπές από το καλάσνικοφ από τον συνεπιβάτη της μηχανής, που συνελήφθη την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 2014.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει άμεση σχέση του περιστατικού αυτού με δύο άτομα τα οποία έιχαν απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές Αρχές με την παραβατική συμπεριφορά τους. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Βασίλη Ρουμπέτη, οι οποίοι και συνδέονται όπως θα φανεί ακολούθως με την εν λόγω υπόθεση.

Η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες την συγκεκριμένη ημερομηνία ανήκε στη γυναίκα του Βασίλη Ρουμπέτη, γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού, ο οποίος και εκτελέστηκε από αγνώστους σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στη “μαφία” της νύχτας, στις 8 Ιουνίου του 2023.

Το καλάσνικοφ, από το οποίο ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί κατά των αστυνομικών, εντοπίστηκε δύο μέρες αργότερα στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, όπου προφανώς το πέταξε ο ασύλληπτος τότε δράστης των πυροβολισμών.

Με την παραπάνω υπόθεση συνδέεται άμεσα ένα ακόμη γεγονός, που έλαβε χώρα την Πρωτοχρονιά του 2015. Συγκεκριμένα, την 1/1/2015 άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα στο σπίστι της ξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού στη Μεταμόρφωση, γνωστής στις Αρχές με το όνομα «Λίτσα». Οι αστυνομικές Αρχές, συνδέουν την υπόθεση αυτή, με τους δύο επιβαίνοντες στην μοτοσικλέτα, θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι δύο άνδρες το βράδυ της συμπλοκής με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, είχαν πάει για να κάνουν κατόπτευση στην περιοχή γύρω από το σπίτι της  «Λίτσας».