19 Σεπ 2024

Ασυδοσία και εσωστρέφεια: Από τα ακριβά γούστα της Κεφαλογιάννη στη δυσαρέσκεια για 4 υπουργούς και Μαξίμου

 

Tα φαινόμενα ασυδοσίας, σήψης και εσωστρέφειας μέσα στην κυβέρνηση συμβαδίζουν με την κακή δημοσκοπική της εικόνα.

Η ΝΔ είναι στο 23% και κάποιες δημοσκοπικές εταιρείες με αυθαίρετο τρόπο προσπαθούν να κάνουν ...εκτίμηση ψήφου 3 χρόνια πριν τις εθνικές εκλογές, με πολλαπλά μέτωπα στην κοινωνία, με σημαντικές αποχωρήσεις από τη ΝΔ προς το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου και μία μεγάλη φθορά από σημαντικές περιπτώσεις.

Η Κεφαλογιάννη ξόδεψε 87.000 ευρώ σε λίγες μέρες για το γραφείο της

Θα αναφερθούμε στην υπόθεση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη που με απευθείας ανάθεση αγόρασε 2 χαλιά από γνωστό μαγαζί τηλεπαρουσιάστριας αξίας 18.000 ευρώ.
Το ποσό δεν είναι μεγάλο αλλά αποτυπώνει ανάγλυφα τον τρόπο που κινείται η ΝΔ στη εξουσία μη σεβόμενη τον κόπο και τον μόχθο των ελλήνων φορολογουμένων.
Την ώρα που ένα ζευγάρι δεν μπορεί να πάρει σπίτι, δεν μπορεί να στεγαστεί με τα εξωφρενικά νοίκια, που κόβει από τα αγαθά στις αγορές, ένας υπουργός –γόνος πολιτικού και συγγενής μεγάλου επιχειρηματία-εφοπλιστή αποφασίζει να αγοράσει, όχι με δικά του, αλλά με λεφτά του κράτους 2 αχρείαστα χαλιά 18.000 ευρώ ενώ θα μπορούσε να τα πάρει πολύ φθηνότερα με 1.000 ή 2.000 ευρώ.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε μεγάλες και το σημαντικότερο ακριβές αλλαγές στο γραφείο της, όπως κάνουν κι αρκετοί ακόμα υπουργοί μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου.
Λαμβάνοντας υπόψη και την αξία των δύο χαλιών, μέχρι στιγμής οι αλλαγές στο γραφείο της υπουργού Τουρισμού έχουν κοστίσει στο Δημόσιο και φυσικά στους Έλληνες φορολογούμενος τουλάχιστον το ποσό των 86.557,03 ευρώ.
Και λέμε τουλάχιστον διότι ενδεχομένως να μην υπέπεσε στην αντίληψή μας κάποια απόφαση από τις χιλιάδες που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια από το υπουργείο.
Χαλιά: 17.980 ευρώ,Έπιπλα: 25.000 ευρώ, Εργασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης: 36.952 ευρώ, Κουρτίνες και ταπετσαρίες: 2.575,19 ευρω, Ραφή και τοποθέτηση κουρτινών: 1.376,40 ευρώ, Τοποθέτηση ταπετσαρίας: 868 ευρώ.


Εσωστρέφεια με βουλευτές να ετοιμάζουν ερωτήσεις σε υπουργούς στην Βουλή

Όμως, δεν είναι μόνο η ασυδοσία με την οποία σκέφτεται η υπουργός η οποία έχει «αγορασμένη» τη θέση εξουσίας.
Η εσωστρέφεια έχει γυρίσει για τα καλά μέσα στη ΝΔ, γι’ αυτό και το Μαξίμου προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη ροή με δημοσκοπήσεις που την βρίσκουν στο 30%!!!
Πριν λίγες μέρες, 11 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση στην Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για ένα θέμα που πραγματικά καίει τον κόσμο -για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών.
Συγκεκριμένα οι Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Αν πιάσουμε τα ονόματα είναι αυτά που είτε ήταν υπουργοί και έφυγαν από την κυβέρνηση είτε δεν μπήκαν ποτέ χάρι στην προτίμηση του Μαξίμου στους κεντρογενείς.
Οι ερωτήσεις προς τους υπουργούς θα συνεχιστούν.
Βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν «λοκάρει» 2-3 συγκεκριμένους υπουργούς που θεωρούν ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια.
Μιλάμε, εκτός από τον Κ. Χατζηδάκη που έχει φέρει την γκρίνια στη ΝΔ λόγω του νομοσχεδίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη ο οποίος δεν προστάτεψε από τις μεγάλες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη διότι δεν έκανε τίποτα για τις τεράστιες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και προς τον Άδωνι Γεωργιάδη διότι προκαλεί με την συμπεριφορά του απέναντι στους γιατρούς και τα κανάλια.

Εικόνα φθοράς στο Μαξίμου με γκρίνιες και… κουβέντες

Η εικόνα αυτή, προφανώς, έχει μεγάλο αντίκτυπο και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου στελέχη μεταξύ τους έχουν δημιουργήσει πολύ βαριά ατμόσφαιρα.
Έχουμε ξαναγράψει η έλευση Μυλωνάκη έχει φέρει πρόβλημα στα άλλα στελέχη (Σκέρτσος, Πατέλης, Μαρινάκης, Ζωγράφος κ.α).
Ο Σκέρτσος δέχεται ακόμα πολύ μεγάλες πιέσεις για το φιάσκο της φετινής ΔΕΘ αφού ήταν από αυτούς που θεώρησαν ότι αν δοθούν ψίχουλα σε πολλούς θα μπορούσε να σταθεί ο Μητσοτάκης.
Σκέρτσος-Πατέλης δέχθηκαν πυρά παλαιότερα ότι δεν λένε την πραγματική εικόνα της κοινωνίας ενώ δεξιά στελέχη τους έχουν κεντράρει για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έκανε την πιο μεγάλη ζημιά στη ΝΔ.
Ο Γ. Μυλωνάκης προσπαθεί να φέρει μία ισορροπία στις σχέσεις Μαξίμου με επιχειρηματίες, όμως, χώνεται και σε άλλα χωράφια που δεν πρέπει.
Έχουν αναζητηθεί λύσεις: ακούστηκε ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στο Μαξίμου είτε του Γιώργου Γεραπετρίτη είτε του Σταύρου Παπασταύρου για να υπάρξει μία ισορροπία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr