20 Σεπ 2024

Αυτοί είναι οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ του βομβαρδισμού της Ρωσίας από την Ουκρανία με δυτικά όπλα

 

Το Ευρωκοινοβούλιο σε ψήφισμά του ζητά να αρθούν όλοι οι περιορισμοί που αφορούν την Ουκρανία αναφορικά με τον βομβαρδισμό ρωσικής επικράτειας σε πολύ μεγάλο βάθος από όπλα τα οποία έχουν παραδοθεί στον στρατό του Ζελένσκι από χώρες του... ΝΑΤΟ.

Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές, αναφέρει ότι, αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην “αυτοάμυνα” βομβαρδίζοντας τη… Μόσχα.

Παράλληλα αναφέρει ότι, αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία «δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και παραμένει εκτεθειμένη σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού και των υποδομών της.»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι ανεπαρκείς παραδόσεις πυρομαχικών και οι περιορισμοί στη χρήση τους ενέχουν τον κίνδυνο υπονόμευσης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής και εκφράζουν τη «βαθιά λύπη τους» για τη μείωση του οικονομικού όγκου της διμερούς στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τα κράτη μέλη.

Οι ευρωβουλευτές επίσης επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς τις χώρες μέλη της ΕΕ να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους του Μαρτίου του 2023 να παραδώσουν ένα εκατομμύριο βλήματα στην Ουκρανία και να επιταχύνουν την παράδοση όπλων, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων TAURUS.

Επαναλαμβάνουν επίσης τη θέση τους ότι όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει συλλογικά και ξεχωριστά να δεσμευτούν για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ τους.

Από τις «εκκλήσεις» των ευρωβουλευτών δεν υπήρξε ούτε μια που να μιλά για ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών,  συμφωνία για εκεχειρία  ή την ανάγκη εξεύρεσης διπλωματικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγούσαν σε διαρκή και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή. .

Όλα για τη συνέχιση του πολέμου και τίποτα άλλο.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του πολέμου και του βομβαρδισμού της Ρωσίας έως και τη Μόσχα και ίσως ακόμη πιο πέρα είναι:

Από τη ΝΔ:

Γιώργος Αυτιάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη,  Διονύσιος – Φρέντης Μπελέρης, Δημήτρης Τσιόδρας

Από το ΠΑΣΟΚ

Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Μανιάτης ενώ ο Νίκος Παπανδρέου δεν ψήφισε

Ρωσία: Θέλουν πόλεμο με πυρηνικά όπλα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyachellav Volodin είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και επίσης να ανακοινώσουν τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Volodin στο κανάλι Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επιθέσεων από δυτικά όπλα βαθιά στη χώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσει μια σκληρή απάντηση «χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα» ενώ έσπευσε να τονίσει ότι ο χρόνος πτήσης του πυραύλου Sarmat για το Στρασβούργο είναι 3 λεπτά 20 δευτερόλεπτα.

Το μήνυμα…  «ειρήνης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Florian Philippot: «Τρέλα το ψήφισμα που θα οδηγήσει σε ολιοκηρωτικό πόλεμο»

Τρέλα χαρακτηρίζει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για την χρήση δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας, ο Γάλλος πολιτικός και ηγέτης του κόμματος «Πατριώτες», Florian Philippot.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο.

Σε αυτή την περίπτωση, ευθυγραμμίζεται με τη θέση των πιο επιθετικών :γερακιών” του ΝΑΤΟ» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Philippot.

Όπως λέει, η Γαλλία θα πρέπει να αποχωρήσει επειγόντως από την ΕΕ και να υποστηρίξει την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 19/9 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 425 ψήφους υπέρ της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στη ρωσική επικράτεια.

Τα ψηφίσματά του δεν έχουν νομική ισχύ αλλά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο το μήνυμα που εκπέμπουν  οι Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρο: Ναι στη συνέχιση του πολέμου όχι στην παύση των εχθροπραξιών.

 pronews.gr