23 Σεπ 2024

Δεκάδες οι οικογένειες που θέλουν να μετακομίσουν στην Ευρυτανία – «Θέλουμε βοήθεια» λέει ο ιερέας

 

Σήμερα το πρωί στη συχνότητα του ANT1 μίλησε ο πατήρ Κωνσταντίνος από το χωριό Φουρνά της Ευρυτανίας για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δελεάσει οικογένειες για να μετακομίσουν.

Εκατό είναι σύμφωνα με τον πατέρα Κωνσταντίνο Ντοτσίκο οι οικογένειες που έχουν ως τώρα ανταποκριθεί, προσφέροντας τους στέγη και εργασία.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα του newsbreak.gr είχαμε αναφερθεί σε αυτό το πολύ σπουδαίο εγχείρημα.

Η οικογένεια του κ. Κωστόπουλου ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε και έκανε πράξη το όνειρο της, ο ίδιος ανέφερε πως «το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να ζήσουν τα παιδιά στην φύση, στην ηρεμία. Και στην Γερμανία και στην Αθήνα είναι μέσα στο άγχος, δεν είναι τόσο άνετα να βγουν έξω. Θεώρησα ότι θα είναι καλύτερα στο χωριό. Στην Γερμανία δούλευα σε εργοστάσιο με μέταλλα που φτιάχνεις εξαρτήματα για το αυτοκίνητο. Είμαι από την Νάξο και η σύζυγος μου είναι από την Αθήνα. Υπάρχουν θέσεις στον Δήμο για να εργαστώ, ή στην κοπή ξυλείας στο χωριό ή άλλες αγροτικές και όχι μόνο δουλειές».

Από την πλευρά του ο πατέρας Κωνσταντίνος τόνισε ότι «για να προχωρήσουμε παραπέρα χρειαζόμαστε βοήθεια, δεν φτάνουν οι πόροι μας», απευθύνοντας κάλεσμα «για επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».