25 Σεπ 2024

ΗΣΑΠ: Μόνοι τους τράβηξαν τον μοχλό και σώθηκαν από τη φωτιά οι επιβάτες του συρμού -«Ζούμε από τύχη»

 Αν δεν είχαν αντιδράσει έγκαιρα οι επιβάτες του συρμού του ΗΣΑΠ που αντιλήφθηκαν πυκνό καπνό να πνίγει το συρμό το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά τον σταθμό «Νερατζιώτισσα», είναι άγνωστο το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ η κυβέρνηση διατρανώνει ότι τα τρένα της χώρας κινούνται με ασφάλεια, από τύχη δεν σημειώθηκε άλλη μια τραγωδία, αυτή τη φορά στον Ηλεκτρικό, ένα μέσο που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

«Ζούμε από τύχη» σχολιάζουν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιστατικό στον ΗΣΑΠ και δημοσιεύουν στιγμιότυπα με τον κόσμο να απομακρύνεται από το σημείο.

Όπως αποκαλύπτει η ΣΤΑΣΥ αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες, οι επιβάτες μόνοι τους αντιλήφθηκαν τη φωτιά κάτω από τον συρμό και τράβηξαν τον μοχλό προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες και να βγουν από το τρένο. Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, κανένας δεν τους ενημέρωσε για πιθανό κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ: «σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νερατζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου» αναφέρει και προσθέτει: «Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό».