23 Σεπ 2024

Δεν παραδίδει την έδρα ο Μάριος Σαλμάς που διεγράφη με fast track διαδικασία – «Ο Μητσοτάκης το αποφάσισε, όχι η επιτροπή»

 Με ακρόαση που διήρκησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και με μια επιτροπή που δεν γνώριζε καλά καλά για ποιους λόγους θα αποφάσιζε το αν θα διαγραφεί ή όχι ο βουλευτής της ΝΔ, διεγράφη τελικά ομόφωνα ο Μάριος Σαλμάς.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην αρμόδια Επιτροπή της ΝΔ (κ.κ. Δαβάκης, ΜπούραςΚαλαφάτηςΚαράογλου και Τραγάκης) βρίσκονταν και δύο εκ των οποίων είχαν συνυπογράψει την ερώτηση «κόλαφο» για τις πρακτικές υπέρ των τραπεζών, προς τον Κωστή Χατζηδάκη, και συγκεκριμένα oι Θανάσης Δαβάκης και Θεόδωρος Καράογλου.

Την ίδια στιγμή, πηγή που μίλησε στο newsbreak.gr, αποκάλυψε χαρακτηριστικά ότι την απόφαση έλαβε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι η επιτροπή δεοντολογίας έκανε απλά την εισήγηση. Ουσιαστικά «έδωσαν» τον Μητσοτάκη προκειμένου να μην «πέσει» πάνω τους η οργή  του λαού αλλά και των βουλευτών!

«Γιατί με διαγράφετε;» ρώτησε σύμφωνα με πηγές ο κ. Σαλμάς τα μέλη της Επιτροπής, για να πάρει την απάντηση ότι ήταν αίτημα του Μητσοτάκη και ότι οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ που ουσιαστικά τιμωρήθηκε επειδή ζήτησε να προστατευθούν οι πολίτες οι οποίοι παραμένουν έρμαια των τραπεζών και των funds με τις αλλαγές που ψήφισε η ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Τιμή μου να με διαγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησα για τα κόκκινα δάνεια».

Στη δήλωση του ο Μάριος Σαλμάς εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι δεν παραδίδει την έδρα: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» ανέφερε σε δηλώσεις του, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα παραδώσει την έδρα, προειδοποίησε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα του για τους πολίτες:  «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης σε δηλώσεις του είπε ότι «Ο κ. Σαλμάς, με τη συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για ερώτηση που έκανε με συνάδελφους του, είναι κάτι που η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά» δήλωσε, ενώ για την διαγραφή του ανέφερε ότι «διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές και σε σχέση με ό,τι προβλέπει η ΚΟ συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις».

Σημειώνεται ότι ευθεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του Μάριου Σαλμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατηγορώντας τον για… συκοφαντίες: «Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια, δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει απευθύνει ερώτηση, να παίρνει απάντηση και να επιμένει σε τηλεοπτικό σταθμό. Η συμπεριφορά για τη οποία διεγράφη είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με καμία άλλη συμπεριφορά βουλευτή ΝΔ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συντακτών.

https://www.newsbreak.gr/