26 Σεπ 2024

Metron Analysis: 23% ΝΔ, ΠΑΣΟΚ δεύτερο, 5ος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προβάδισμα Ανδρουλάκη, διχασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι δυνάμεις στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν σε υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 11,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 6,7%, πίσω από το ΚΚΕ που έχει 8,1% και την Ελληνική Λύση, η οποία βρίσκεται στο 6,9%.
ma-sosti-prothesi.jpg

Στο 17,7% βρίσκεται το άθροισμα των ποσοστών στα δεξιά της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει μία μικρή άνοδο σε σχέση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου και περνάει τον πήχη του 30% ενώ με 15,5% δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 10,6%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9% και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%. Όλα τα κόμματα, εκτός από τους Σπαρτιάτες, περνούν το όριο του 3% με την Πλεύση Ελευθερίας στο 4,9% και τη Φωνή Λογικής στο 3,9%.

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Οι ερωτηθέντες δείχνουν εκ νέου χαμηλό ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται καθαρά σε όλα τα σενάρια εκτός από ένα.

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

H μέτρηση δείχνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται έναντι όλων των συνυποψηφίων του στον δεύτερο γύρο εκτός από το σενάριο που βρεθεί απέναντί του ο Παύλος Γερουλάνος. Σε αυτή την περίπτωση όλοι όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν μάλλον ή σίγουρα, δίνουν από 45% στον κάθε έναν υποψήφιο. 

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

Στην παράσταση νίκης πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά έναντι όλων των συνυποψηφίων του ανεξάρτητα από το ποιοι δίνουν την απάντηση για το εάν θα πάνε τελικά να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου. 

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

Η Metron Analysis, ως προς το debate των έξι υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δείχνει την Άννα Διαμαντοπούλου ως κερδισμένη έστω και οριακά από τον Νίκο Ανδρουλάκη ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν ότι είδαν την τηλεμαχία. 

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

Οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την μομφή στον Κασσελάκη αλλά θέλουν εκλογή νέου προέδρου

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να πιστεύουν στην πλειονότητά τους – 53% – πως η απόφαση της Κ.Ε. να τον αποπέμψει ήταν λάθος. Ενώ διαφορετική απάντηση δίνουν στην στην πλειονότητά τους εκείνοι του συνόλου του εκλογικού σώματος.   

Metron Analysis / Mega
Metron Analysis / Mega

Οι παραδοξότητες στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν έχουν τέλος. Καθώς σύμφωνα με τη Metron Analysis, το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως το κόμμα προκειμένου να ανακάμψει πρέπει να εκλέξει άλλον πρόεδρο… 

Αντίθετη άποψη έχει το 43% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά στους ερωτηθέντες στο σύνολο του εκλογικού σώματος είναι 65% και 23% αντίστοιχα κάτι το οποίο αποτυπώνει εκ νέου την αδυναμία του κ. Κασσελάκη να διεισδύσει πολιτικά σε άλλους όμορους χώρους προσελκύοντας νέους ψηφοφόρους για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Metron Analysis / Mega
https://www.libre.gr/