18 Οκτ 2024

Kamala Harris> Tην “έπιασαν” και για λογοκλοπή σε βιβλίο της όταν υποδύετο την Εισαγγελέα (και τη συγγραφέα)

 


Πρόκειται για Δημοκρατική με τα όλα της. Χρησιμοποιεί κρυφό υποβολέα στα debate και έχει κάνει ευρείας έκτασης λογοκλοπή καθώς επιχειρούσε να υποδυθεί τη συγγραφέα και την Εισαγγελέα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δημοσιογράφος Chris Rufo αποκάλυψε ότι η Kamala Harris διέπραξε λογοκλοπή εππικών διαστάσεων για το βιβλίο της σε σχετικά με το έγκλημα και τη δικαιοσύνη αφού ο διάσημος Αυστριακός «κυνηγός λογοκλοπής» Dr. Stefan Weber διαπίστωσε ότι «η Kamala Harris διέπραξε λογοκλοπή τουλάχιστον δώδεκα ενοτήτων του βιβλίου της  για τη ποινική δικαιοσύνη».

Σε απάντηση, οι New York Times επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση.

Το βιβλίο, με τίτλο Smart on Crime, κυκλοφόρησε το 2009, όταν η Kamala ήταν εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια – εκλογές που κέρδισε ένα χρόνο αργότερα.

Το βιβλίο γράφτηκε με τη βοήθεια ενός συγγραφέα-φάντασμα.

Όπως δήλωσε ο Chris Rufo, ανώτερος συνεργάτης στο συντηρητικό Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Μανχάταν σχολίασε: «Η Harris και ο συν-συγγραφέας της αναπαρήγαγαν μεγάλα αποσπάσματα σχεδόν αυτολεξεί χωρίς την κατάλληλη αναφορά και χωρίς εισαγωγικά, κάτι που αποτελεί τον ορισμό της λογοκλοπής στο εγχειρίδιο».

Oι New York Times έσπευσαν άμεσα προς υπεράσπισή της, επικαλούμενοι έναν ειδικό σε θέματα λογοκλοπής, ο οποίος δήλωσε ότι «τα λάθη δεν ήταν σοβαρά» και ότι ο Rufo προσπάθησε να «το μεγαλοποιήσει».

Στη συνέχεια η εφημερίδα συνέχισε να υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι ο Ρούφο είναι ένας συντηρητικός ακτιβιστής, σημειώνοντας ότι έχει αποκαλύψει τη λογοκλοπή κυρίως μεταξύ «μαύρων επιστημόνων που εργάζονται στον τομέα της διαφορετικότητας και της ένταξης» και ότι «ορισμένοι ακαδημαϊκοί έχουν χαρακτηρίσει την εκστρατεία ως ρατσιστική».

O Rufo με τη σειρά του ειρωνεύτηκε την εφημερίδα επειδή «με καταγγέλλει ως τον κακό της ιστορίας και όχι τη λογοκλοπή από μια προεδρική υποψήφια».

Στη συνέχεια, ο συντηρητικός ακτιβιστής μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο X από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε σταλεί κατά λάθος στην ομάδα του από τον εκδότη της Harris, Chronicle Books, ο οποίος προφανώς έχει πανικοβληθεί για τις πιθανές συνέπειες των ισχυρισμών περί λογοκλοπής.

Η αντιπρόεδρος του εκδοτικού οίκου, Lauren Hoffman, έδωσε εντολή στην ομάδα της να μην απαντήσει ή να μην σχολιάσει οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το «Smart on Crime», καθώς αυτό «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα».

https://kourdistoportocali.com/