Στις τουρκικές φυλακές βρίσκεται το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθησαν γιατί άνοιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγιά Σοφιά.
Το σοβαρό περιστατικό συνέβη την Μ. Πέμπη, όταν τους κατέγραψε κάμερα να ανοίγουν τη..
σημαία. Έτσι πριν φύγουν από την Τουρκία τους συνέλαβαν πάνοπλοι αστυνομικοί.Τα διαβατήριά τους έχουν κατασχεθεί και κατηγορούνται για υποκίνηση μίσους και προσβολή του κοινού, ενώ από την πρώτη στιγμή κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους.
Σε συνεχή επαφή μαζί τους είναι το ελληνικό προξενείο, με τις τουρκικές Αρχές να μην δείχνουν καμία διάθεση συνεννόησης, προτιμώντας να τους έχουν στην φυλακή παρά να τους απελάσουν!
Σε διαφορετικές τουρκικές φυλακές το ζευγάρι
Οι οικογένειες του ζευγαριού όπως είναι φυσικό, περνάνε ώρες αγωνίας. Οι δυο Έλληνες δεν είχαν μαζί τους τόσα χρήματα ώστε να προχωρήσουν σε αίτηση αποφυλάκισης. Ο πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων, που ζει στην Αυστραλία, έστειλε χρήματα και έτσι βρέθηκε Τούρκος δικηγόρος για να τους εκπροσωπήσει.
