10 Ιαν 2013

Έφοδοι αντεξουσιαστών σε ραδιοσταθμούς και πολιτικά γραφεία


evelpanteksΜηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, για τους συλληφθέντες καταληψίες της Βίλας Αμαλία και της Βίλας Μαρία Κάλλας, μετέδωσαν απόψε ομάδες αντεξουασιαστών, οι οποίες έκαναν εφόδους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη....

Παράλληλα, άλλη ομάδα αλληλέγγυων κατέλαβε το πρωί το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι των συλληφθέντων της βίλλας Αμαλία και της βίλας Μαρία Κάλλας, ενώ για τον ίδιο λόγο, περίπου 20 άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου εισέβαλαν σήμερα το βράδυ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, διαβάζοντας κείμενα κατά των επεμβάσεων της αστυνομίας στις καταλήψεις..
Nωρίτερα, ομάδα περίπου 40 ατόμων πήγε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ3, τον 102FM, στην οδό Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να διαβαστεί κείμενο τους, όπως και έγινε.
Εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους καταληψίες της Βίλας Αμαλία, κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και τις επεμβάσεις της αστυνομίας και αποχώρησαν ειρηνικά.
Με αφορμή τις εφόδους των αντιεξουσιαστών και τις καταλήψεις ειδικά του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΤ3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει βήμα σε κάθε άποψη και γνώμη στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, στον οποίο δεν έχουν θέση πρακτικές τσαμπουκά και βίας, όπως η σημερινή εισβολή στο ραδιόφωνο της ΕΤ3».
Στη συνέχεια αναφέρεται στις άλλες καταλήψεις, επισημαίνοντας ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτο να φιμώνεις μέσο ενημέρωσης, επειδή δεν συμφωνείς, όπως επιχείρησαν οι γνωστοί πλέον κουκουλοφόροι στο Real FM», ενώ για την κατάληψη του γραφείου του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο, λέει πως «είναι απαράδεκτο να στοχοποιείς τα γραφεία των πολιτικά αντίθετών σου».
Καταλήγοντας, ο κ.Κεδίκογλου κάλεσε για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές.
 http://www.crimenet.gr