25 Ιαν 2013

ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ: "ΠΑΙΞΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ"!



dikastirioΣτο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, συνεχίζεται η δίκη του Παναγιώτη Σαξώνη, του πρώην Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και των Αντιδημάρχων Οικονομικών για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ., ευρώ, από το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Χθες απολογήθηκαν οι Αντιδήμαρχοι...
Αν. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος οι οποίοι δήλωσαν ότι, δεν γνώριζαν τίποτα για την υπόθεση.
Σήμερα απολογήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας. Όταν ερωτήθηκε από τον πρόεδρο της έδρας για το οικόπεδο που τον μεταβίβασε η κουμπάρα του, το πως έγινε αυτό, ο κύριος Μ. Λεμούσιας απάντησε ότι, "'ήταν συγγενικό του πρόσωπο και ήθελε να την βοηθήσει, διότι το παιδί της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας»
Επίσης. ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον κύριο Μ. Λεμούσια, «μήπως η κουμπάρα έδωσε σε εσάς το οικόπεδο διότι ήσουν το δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου;;, Εκείνος απάντησε πως η κουμπάρα του είχε και άλλα ακίνητα στην Θάσο και στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής
Ο πρόεδρος το δικαστηρίου ρώτησε επίσης τον πρώην γραμματέα του Δήμου για τον εργολάβο του Δήμου και παλιό πρόεδρο του ΠΑΟΚ, εάν είχε σχέση με τις μεζονέτες που έκτισε στο Καλαμίτσι, εκείνος απάντησε ότι δεν γνώριζε τίποτα.
Δημοσιεύματα όμως αναφέρουν πως ο πρώην γενικός γραμματέας βρισκόταν πολλές φορές στο Καλαμίτσι.
Ο κ. Μ. Λεμούσιας ερωτήθηκε από τον πρόεδρο για τα 10-15-18 εκατομμύρια που ελάμβαναν οι Δημοτικές επιχειρήσεις στο σύνολο. Από αυτά τα χρήματα το 10% δικαιούνταν ως προμήθεια οι Αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι της παράταξης.
Το ποσό που ακούστηκε από τον κύριο Μ. Λεμούσια ότι, παίχθηκε στο χρηματιστήριο ανέρχεται στις 400.000 Ευρώ έως το 2007. Μάλιστα δήλωσε πως είχε κοινό λογαριασμό με πρώην Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο και πως οι Αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι γνώριζαν για το ποσό που παίχτηκε στο χρηματιστήριο.
Σε ερώτησε του προέδρου του δικαστηρίου εάν υπήρχαν κέρδη από τα 400.000 ευρώ που παίχτηκε στο χρηματιστήριο , ο κύριος Μ. Λεμούσιας απάντησε πως,» το 2008 που έπεσαν οι μετοχές έμειναν γύρω στις 70.000 – 80.000 Ευρώ. Τα χρήματα αυτά ξοδεύτηκαν στις Δημοτικές εκλογές του 1999- 2002″
Συγχρόνως, ο πρόεδρος ρώτησε τον κύριο Μ. Λεμούσια πως βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό του ίδιου και του Β. Παπαγεωργόπουλου το ποσό 110.000 Ευρώ που δόθηκε από την ΝΔ , απάντησε ότι πράγματι ο κύριος Β. Παπαγεωργόπουλος του τηλεφώνησε από την Αθήνα και του ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει υπάλληλος της ΝΔ τα 110.000 Ευρώ για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα της δημοτικής παράταξης "Αναγέννηση".
Εντύπωση έκανε στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι, υπήρχε ημερολόγιο από την πλευρά του κυρίου Μ. Λεμούσια και του Β. Παπαγεωργόπουλου για τα ποσά που διακινούσε η παράταξη "Αναγέννηση".
Ο πρόεδρος ρώτησε τον κύριο Μ. Λεμούσια γιατί δεν έκανε ο συνδυασμός μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, και εκείνος απάντησε πως, δεν ήθελε ο πρώην Δήμαρχος.
Επίσης ο κύριος Μ. Λεμούσιας ερωτηθείς από το δικαστήριο αν έχει λογαριασμό ή μέτοχος σε Off Shore εταιρεία του εξωτερικού, διότι θα ανοίξουν σύντομα όλοι οι λίστες με λογαριασμούς , απάντησε πως δεν έχει
Η δίκη συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη όπου θα εξεταστούν μάρτυρες και θα απολογηθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος.
olympia.gr