16 Ιαν 2013

Η Τρόικα των πολιτικών αρχηγών ευνουχίζει τους βουλευτές και φλερτάρει με την εκτροπή

Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων έχει ήδη εξασφαλίσει μια ιδιαίτερα κακή θέση στην Ιστορία λόγω της διαρκούς προτίμησης της στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες παρακάμπτει διαρκώς το Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο δεν ...
συνεδριάζει σχεδόν ποτέ κι όποτε το κάνει, μονάχα συμβολικοί λόγοι προσφέρουν αξία...



...στις συνεδριάσεις του. Τη χώρα κυβερνά δίχως τέτοιου τύπου νομιμοποίηση το κλειστό διευθυντήριο των τριών πολιτικών αρχηγών.

Τις τελευταίες μέρες, το φλερτ των κυβερνώντων με κάτι που μοιάζει με δημοκρατική και συνταγματική εκτροπή συνεχίζεται. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισαν να παρακάμψουν εν μέρει την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων και να παραπέμψουν σε Προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μονάχα τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σαν να μην έφτανε η πρωτοφανής συγκάλυψη των πιθανών ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι ηγεσίες των τριών κομμάτων στοχεύουν να ευνουχίσουν ακόμα περισσότερο τους βουλευτές τους, αναζητώντας διάφορα τερτίπια για να μην στηθούν στη Βουλή κάλπες, όσες και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Η πάντοτε ισχυρή στην Ελλάδα εκτελεστική εξουσία περιφρονεί περισσότερο από ποτέ τους θεσμούς της ελληνικής Δημοκρατίας κι ας μη φωνάζει «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Aν ήμουν ένας εκ των βουλευτών της συμπολίτευσης, θα ένιωθα τουλάχιστον «άβολα» για τον τρόπο που με μεταχειρίζονται...
 http://www.parapolitiki.com