12 Φεβ 2013

Γαλάζιες ιστορίες στην κοπή πίτας της τοπικής Επιτροπής ΝΔ στον Πειραιά...


   Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Επιτροπής Κέντρου Ν.Δ.  που έγινε εν μέσω μιας μικρής παρέας, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο γραφείο της, βρέθηκε ο Βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος  όπως ανακοινώθηκε χρηματοδότησε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, διαθέτοντας το ποσό για την πίτα, τα πιτάκια, τα λουκούμια, τα σοκολατάκια και τα αναψυκτικά.
   Την πίτα ευλόγησε ο γνωστός και....
δραστήριος Νεοδημοκράτης ιερέας, πατήρ Πρόδρομος, ο οποίος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να έχουν υγεία και μακροημέρευση.
   Ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής κ. Γιώργος Κρητικός με την σεμνότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στους δύσκολους καιρούς και ευχήθηκε να βρεθούν νέοι συνεχιστές του κομματικού έργου και των αγώνων της Ν. Δημοκρατίας, περιμένοντας και αυτός να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος, αφού έτσι κι αλλιώς πέρασαν για αυτόν πολλά χρόνια σ’ αυτό το μετερίζι.
Και αυτός απογοητευμένος άραγε;
Νέος άνθρωπος είναι ακόμα.
   Η έκπληξη όμως ήρθε από τον αρραβωνιάρη της κόρης του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας και όπως είπαμε χρηματοδότη και αυτής της εκδήλωσης, Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος με τη γνωστή χροιά της φωνής του διακήρυξε ότι τα τελευταία (20) είκοσι χρόνια, δεν έγινε απολύτως τίποτα στον Πειραιά και έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να γίνει κυβέρνηση του τόπου και ο Σαμαράς με την σημερινή Δημοτική Αρχή του «πεθερού του» θα λύσουν όλα τα προβλήματα του Πειραιά.
   Ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας είπε, θα τα κάνει όλα για τον Πειραιά, χωρίς να μας πει ποια όλα.
   Ο κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας. Που δημιούργησε ο Δήμαρχος – πεθερός του, με τον ιδρώτα του προσώπου του, εργαζόμενος σκληρά τόσα χρόνια στην πολιτική για το καλό του Πειραιά.
Τι μεγάλη ασέβεια, τι αμοραλισμός, τι εγωπαθητική μωροφιλοσοφία.
Εθελοτυφλεί ο νεαρός;
   Δεν σκέφτηκε ότι από τα προηγούμενα είκοσι χρόνια, τα περισσότερα στον Πειραιά υπήρχε Δήμαρχος Νεοδημοκράτης και μάλιστα ο ίδιος τότε, για να αποσπάσει την υποστήριξη του Χρήστου Αγραπίδη και των αδελφών του Πέτρου και Γιώργου, διατυμπάνιζε ότι ο Πειραιάς έχει τον καλύτερο Δήμαρχο.
Να όμως που σήμερα τα πράγματα άλλαξαν.
   Οι οπαδοί του Μιχαλολιάκου και οι ομάδες κρούσεως που με την δική του προτροπή το 1993 έριχναν γιαούρτια μπροστά στο ΑΚΡΟΠΟΛ, στην πλατεία Κοραή, στον «προδότη» Σαμαρά, σήμερα συντραπεζώνονται στα τέσσερα αδέλφια, ως αδελφοποιητοί μπαρμπουνοφάγοι, αστακογαριδοφάγοι, οστρακοειδοφάγοι, τελειώνοντας με καραβίδες και ανανά σαντυγί.
Σε λίγες ημέρες ο Δήμαρχος – πεθερός – θα εγκαινιάσει το Δημοτικό Θέατρο, σφετεριζόμενος το  έργο και τον αγώνα των προκατόχων του.
Ποιος όμως έφερε σε πέρας το έργο αυτό, που είχε αρχίσει στην Δημοτική περίοδο του Στέλιου Λογοθέτη;
Πόσες δεκάδες φορές ο Αγραπίδης επισκέφτηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και τα συναρμόδια Υπουργεία για το έργο αυτό;
Δεν επιθυμούμε να κάνουμε απολογισμό της περιόδου των Δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας.  
   Όλοι όμως κράτησαν ζωντανό ένα δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, που σήμερα διαλύεται και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 3 μήνες. Έτσι θα λυθούν όλα; Όπως το τραμ και η ελεγχόμενη στάθμευση;
   Έπρεπε να γνωρίζει ο ετεροδημότης πολυχρόνιος φοιτητής ότι στο Δήμο Πειραιά και στην Α΄ εκλογική Περιφέρεια υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα που άφησαν το όνομά τους, για να το θυμούνται οι επόμενες γενιές, αν και δεν υπήρξαν ούτε διαχειριστές της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ούτε έμμισθοι χωρίς αντικείμενο, σύμβουλοι του εξαφανισμένου Υπουργού Οικονομικών Αλογοσκούφη.
   Η συμπεριφορά του Κώστα Κατσαφάδου όπως τον λένε, διαμορφώνεται καθημερινά, ως να είναι ο διάδοχος του θρόνου και διαχειριστής του Πειραιά από την περιουσία του πεθερού μέχρι ακόμα και την περιουσία του Δηλαβέρη και του Ρετσίνα που τώρα αποκαλύφθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα αυτών των Δημάρχων – Αρχόντων του Πειραιά.
Αλήθεια σήμερα ποιος εγγυάται για την τύχη τους;
   ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, στην πόλη του Πειραιά έχει να επιδείξει σπουδαίους άνδρες, ανεξάρτητα από κόμματα, με έργο και αξιοπρέπεια, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Δημοτικούς Συμβούλους, Ιατρούς, Δικηγόρους. Είναι για τους παλιούς Πειραιώτες όνομα μεγάλο.
   Ο νεαρός Βουλευτής που φέρει αυτό το συνώνυμο, ίσως και από απλή συνεπωνυμία, πρέπει να συνέλθει όσο είναι νωρίς.
Στον Πειραιά έχουμε θάλασσα και ο καιρός γυρίζει γρήγορα. 
   Εκτός και έχει αποφασίσει να είναι πάντα Κατσαφαδάκος χωρίς βέβαια το προσωνύμιο του προικοθήρα που ήδη του καταλογίζουν.
 http://www.mellon.gr/%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3/tabid/68/vw/1/ItemID/4630/Default.aspx