11 Φεβ 2013

«Εθελοντική» εργασία προσφέρει η «ιδιαιτέρα μητρός Παπανδρέου»

Στον… εθελοντισμό τα ρίχνουν τώρα στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑΤΟΣ της περασμένης Κυριακής, που αφορούσε τη λίστα εκείνων που έχουν αποσπαστεί από δημόσιους φορείς στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να...
αποκτήσουν οι πρώην βουλευτές και υπουργοί τους, βοηθούς και παρατρεχάμενους.

Αλλά και για τους μόνιμους υπαλλήλους που πληρώνονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις και τοποθετούνται σε… ευρηματικά πόστα, όπως για παράδειγμα η περίφημη θέση «γραμματέας μητρός Παπανδρέου» που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Ενδεικτικό του τι μηχανισμούς είχαν στήσει κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ και πως αυτοί εξυπηρετούσαν όποιον τους βόλευε, είναι η περίπτωση της μόνιμης υπαλλήλουκυρίας Κωνσταντίνας Β. η οποία παρείχε και συνεχίζει να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ την προηγούμενη Κυριακή και προκάλεσε εντύπωση.

Κάποια άλλα τζιμάνια στο ΠΑΣΟΚ για ανεξήγητο λόγο είχαν …ξεχάσει στο γραφείο του προφυλακισμένου σήμερα στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλο μια υπάλληλο του ΟΑΕΔ, την κυρία Μαρία Α,η οποία ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στην υπηρεσία της τρεις μόλις μέρες μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ζητήσει την ανάκλησή της όχι μόνο όταν ξεκίνησε η εμπλοκή του Άκη με τη Δικαιοσύνη, αλλά ούτε όταν το πρώην ιστορικό του στέλεχος διεγράφη από τα μητρώα του.

Να μην ξεχάσουμε και την περίπτωση της υπαλλήλου του ΥΠΕΧΩΔΕ, κυρίας Αμαλίας Β., που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να «κρατάει» το ανενεργό πολιτικό γραφείο της πρώην βουλευτού κυρίας Βάσως Παπανδρέου, παρόλο που η τελευταία φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από τα δρώμενα.

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις λοιπόν, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, εντάσσονται στο πλαίσιο του… εθελοντισμού, στην καλή διάθεση του εκάστοτε υπαλλήλου που, εκτός από τα καθημερινά καθήκοντά του στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, «χτυπάει» διπλές και τριπλές υπερωρίες προς χάρη ορισμένων εκλεκτών του κόμματος.

Το ΘΕΜΑ επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκο Σαλαγιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απασχολούνται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν θέσει τον εαυτό τους και στη διάθεση των παραπάνω προσώπων, με εξαίρεση την υπάλληλο που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου.

«Συνεχίζουν να συνεργάζονται με τα πρόσωπα που αναφέρατε, όμως η κύρια απασχόλησή τους είναι εδώ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αν οι ίδιοι οι υπάλληλοι θέλουν να πηγαίνουν και να βοηθάνε στελέχη του κόμματος, εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να φέρουμε αντίρρηση. Το ίδιο ισχύει και για την υπάλληλο του ΥΠΕΧΩΔΕ που είναι αποσπασμένη στην κυρία Βάσω Παπανδρέου και την οποία απ’ όσο ξέρω γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς θέλουμε να βρίσκονται εδώ στην εργασία τους και από κει και πέρα ας κάνουν ό,τι θέλουν»Πηγή: protothema.gr