1 Φεβ 2013

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ...

ΦΩΝΑΚΛΑΣ....Δημοσκοπηση με πολλα μηνυματα......δημοσκόπηση είναι πανελλαδική (δεν μπορούμε να πούμε ποιος την κάνει), με δείγμα περίπου 2.500 ατόμων. Και καθώς ήδη "τρέχει" από το προηγούμενο ΣΚ, περιλαμβάνει όλα τα θέματα-γεγονότα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών (σίγουρα λίστα Λαγκάρντ και επιστράτευση).......

Έχουν ήδη επεξεργαστεί δεδομένα από περίπου 2000 άτομα. Που σημαίνει, ότι στατιστικά δεν μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Στην πρόθεση ψήφου, μέχρι τώρα :

ΝΔ 22,8 % ανοδικά

ΣΥΡΙΖΑ 20,8 % κολλημένοι και λίγο καθοδικά

Χ. ΑΥΓΗ 10,6 % σταθερά


ΔΗΜΑΡ 6,5 % σταθερά και μάλλον ανοδικά

ΠΑΣΟΚ 5,5 % καθοδικά

ΑΕροψεκασμένοι 5,3% καθοδικά

ΚΚΕ 4,8 % σταθερά στο θείο Στάλιν

ΑΛΛΑ κόμματα 6,5 %

Και τα υπόλοιπα μέχρι το 100% λευκά, άκυρα, δεν ξέρω, δεν απαντώ και άλλο κόμμα μη γνωστό. Τα ποσοστά μπορεί να αλλάξουν ελαφρά μέχρι τη δημοσίευση καθώς πρέπει να γίνουν κάτι σταθμίσεις κ.λπ επιστημονικά...

Άλλα σημαντικά ευρήματα, εκτός πρόθεσης ψήφου, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά :

- Μεγάλο τμήμα δεξιών και κεντροδεξιών ( περίπου 22% ) συμφωνεί με πιθανή δημιουργία κόμματος κεντροδεξιού, αντιμνημονιακού και πατριωτικού. Κάτι που, εάν συμβεί, με σημαντική ηγετική προσωπικότητα εκτιμάται, ότι θα μπορούσε να πλήξει την ΝΔ , ίσως και την Χρυσή Αυγή και σε κάθε περίπτωση τον Καμμένο.

- Αξιόλογο τμήμα κεντρώων και κεντροαριστερών ( περίπου 8,5% ) συμφωνεί με πιθανή δημιουργία κόμματος κεντροαριστερού , μνημονιακού, πατριωτικού, έντιμου και δημιουργικού. Κάτι που εκτιμάται, ότι μπορεί, είτε να ενισχύσει την ΔΗΜΑΡ ως τέτοιο κόμμα είτε να δώσει τύχη σε άλλο, νέο, τέτοιο κομματικό σχηματισμό. Και πάντως ενισχύει τις πιθανότητες εξάχνωσης του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια τα παραπάνω ποσοστά απηχούν επιθυμία... Και όχι πρόθεση ψήφου.

- Πολύ σημαντικό ποσοστό όλων των ιδεολογικών τάσεων ( αρκετά πάνω από 50% ) θεωρεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτική πρόταση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Με το ποσοστό αυτό προφανώς μεγαλύτερο στα δεξιά και στο κέντρο και σταδιακά μειούμενο πηγαίνοντας προς τα αριστερά.

- Το ποσοστό των αριστερών (κυρίως) και των κεντροαριστερών, που εκτιμά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτική πρόταση είναι σαφώς κάτω από το 50%.

- Είναι πολύ πιθανή έως βέβαιη η δυνατότητα σχηματισμού και πάλι τρικομματικής Κυβέρνησης, ανάλογης με την σημερινή. Με σίγουρη πρώτη την ΝΔ. Αλλά με μάλλον δεύτερη δύναμη την ΔΗΜΑΡ αντί του ΠΑΣΟΚ. Και με όχι απίθανο το ενδεχόμενο, να μπορεί να σχηματισθεί Κυβέρνηση, ακόμη και μόνο από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, εάν το ΠΑΣΟΚ υποχωρήσει έστω λίγο ακόμη και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ενισχυθούν και πιάσουν μαζί πάνω από 36%.

Αυτά... 
δεξι εξτρεμ