1 Φεβ 2013

Αποκάλυψη! Ποια βουλευτίνα είναι κατά βάθος … βουλευτής;

Τρανσέξουαλ βουλευτής; Κι όμως προτάθηκε και για αντιπροέδρος της Βουλής...!

Είναι 58 ετών, είναι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στο νέο πολωνικό κοινοβούλιο και στον κόσμο και προτάθηκε χθες από το κόμμα της ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας...
αμηχανία στη χώρα.
Η Αννα Γκρόντζκα γεννήθηκε άντρας και πριν από τρία χρόνια υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου. Το συντηρητικό πολωνικό κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης έσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή του στην επιλογή της Γκρόντζκα για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής με το επιχείρημα ότι στερείται της ανάλογης εμπειρίας.
Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά και έχουν να κάνουν με την ιδιαιτερότητα της νέας βουλευτού. Η συνάδελφός της Κριστίνα Πάβλοβιτς ανέφερε χαρακτηριστικά : «Βρέθηκα πρόσφατα σε μια συγκέντρωση αναγωνστών μιας συντηρητικής εφημερίδας και δεν ήξερα αν έπρεπε να της απευθύνω το λόγο ως γυναίκα ή ως άνδρα. Εχει φάτσα μποξέρ, ξέρετε. Πώς να αποφύγω το λάθος; Ο αποφασιστικός παράγων εδώ είναι ο γενετικός κώδικας. Της πρότεινα λοιπόν να κάνει μια εξέταση αίματος για να είμαστε σίγουροι».
Η Γκρόντζκα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κρακοβία. «Αν εκλεγώ θα είμαι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Πολωνίας και όλου του κόσμου» έλεγε προεκλογικά, διευκρινίζοντας πως μέχρι το 2007 εκλεγόταν στη Νέα Ζηλανδία η Τζορτζίνα Μπέιερ, η οποία έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.
«Σήμερα η Πολωνία αλλάζει. Η απόδειξη είμαι εγώ και ο Ρόμπερτ Μπίεντρον, ομοφυλόφιλος και υπεύθυνος της εκστρατείας εναντίον της ομοφοβίας, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Γκντίνια», υπογράμμισε.
Η Γκρόντζκα, που υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου το 2010 έχει ιδρύσει το ίδρυμα Trans-Fuzja το οποίο στηρίζει τα άτομα που υποβλήθηκαν σε αλλαγή φύλου. Αν εκλεγεί σκοπεύει να προτείνει νόμο σχετικά με την αλλαγή φύλου.
Το Κίνημα Παλικότ τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων και της δυνατότητας υιοθεσίας των βιολογικών παιδιών ενός από τους γονείς.