15 Φεβ 2013

Ιδεολόγοι σοσιαληστές, φιλελεύθερα πράττοντες

του Wired and Ready
Κάποιοι από εμάς δυσανασχετούμε με την προοπτική δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα επιλέγουμε οικειοθελώς να εμπιστευτούμε την εκπαίδευση των παιδιών μας σε αξιόλογα κατά την κρίση μας ιδιωτικά φροντιστήρια ώστε να καλύψουν τα κενά της δημόσιας παιδείας. Και πληρώνουμε κιόλας για αυτό!....

Οικειοθελώς επίσης αγοράζουμε εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού. Σκεφτήκαμε άραγε ποτέ ότι αυτό το κοινωνικό αγαθό μας παρέχεται εκείνη τη στιγμή από ιδιωτικές εταιρίες εμφιαλώσεως; Αν όμως είναι κάποιος ιδιώτης να μας παρέχει το ίδιο προϊόν μέσω της ..... βρύσης μας, τότε εμείς δυσανασχετούμε!

Άραγε, αν το ασφαλιστικό μας ταμείο κάλυπτε την εισαγωγή μας σε μια ιδιωτική κλινική, πόσοι από εμάς θα επιλέγαμε να... εισαχθούμε σε κρατικό νοσοκομείο; Ακόμα και η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της σε ιδιωτική κλινική.

Γενικώς αρεσκόμαστε να κατηγορούμε τις φιλελεύθερες χώρες, αλλά όταν αποφασίσουμε να μεταναστεύσουμε ή να στείλουμε τα παιδιά μας για σπουδές πάντα αυτές επιλέγουμε. Έτσι δεν είναι;

Η αλήθεια είναι ότι κατά βάση, έστω και ασυνείδητα, προτιμούμε τις ιδιωτικές υπηρεσίες αντί των κρατικών, και τον φιλελευθερισμό αντί του ελληνικού κρατισμού.

Επίσης αλήθεια είναι ότι γενικά είμαστε πολύ συγχυσμένοι πάνω σε αυτά τα θέματα. Άλλα υποστηρίζουμε και άλλα πράττουμε! Αν δεν θέλουμε να φανούμε ανακόλουθοι και την επόμενη φορά μάλλον πρέπει κάποια πράγματα να τα ξανασκεφτούμε πιο σοβαρά.