16 Φεβ 2013

Γιατροί ξέπλεναν μαύρο χρήμα μέσω off-shore


Μέχρι και υπεράκτια εταιρία ίδρυσαν ορθοπεδικοί γιατροί για να ξεπλένουν μαύρο χρήμα από την υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών – ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Η νέα απάτη που έφερε στο φως το ΣΔΟΕ αφορά ορθοπεδικούς γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα...

Οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο ΜΑΝ είχαν προσέλθει για συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ στις φορολογικές δηλώσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε 11 ιατρούς ανακάλυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ.

Στη συνέχεια απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας ερευνά επίσης χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι γιατροί λάμβαναν παράνομες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.