10 Μαρ 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ #10mgr #greekrevolution


Το ΠΡΕΖΑ TV απο τη πρωτη στιγμη, υποστήριξε με ολες του τις δυναμεις,τα καλεσματα που εγιναν μεσω των social media,για τις συγκεντρωσεις πολιτων,χωρις κομματα και παραταξεις,τον Μαϊο και τον Ιουνιο του 2010,εναντια στη ψηφιση των Μνημονιων και των φοροεισπρακτικων μετρων που θα ακολουθουσαν....
Το "πειραμα" του καλεσματος πετυχε,με αποκορυφωμα τη συγκεντρωση της πρωτης Κυριακης του Ιουνιου του 2011,οπου στο Συνταγμα κατεβηκαν και διαδηλωσαν,μαζικα,ειρηνικα,χωρις κομματα και παραταξεις πανω απο 500.000 κοσμου.
Επειδη ομως η κατασταση "αρχισε να ξεφευγει",το παρακρατος,με τη συμβολη των κομματων που προσπαθησαν να εκμεταλλευτούν την ολη κατασταση,διεσπασαν σταδιακα τον κοσμο και την "πλατεια",χωριζοντας τους ιδεολογικα και γεωγραφικα (πανω και κατω πλατεια)...με αποτελεσμα τα οσα τραγικα ειδαμε να συμβαινουν στις 28 και 29 Ιουνιου,με τους μπατσους να ειναι σε οργασμο καταστολης,ωστε ετσι να μπει μια τελεια,σε αυτο που τοτε τα ΜΜΕ ονομασαν "Αγανακτισμενους".
Τοτε,επισης κραξαμε αγρια,οσους συμμετειχαν,ηθελημενα ή αθελα τους,στην διασπαση του "κινηματος".Και ερχομαστε στο τωρα...

-Την Κυριακη λοιπον 10 Μαρτιου 2013 (αυριο δηλαδη),οπως θα εχετε δει σε πολλα ενημερωτικα sites,υπαρχει νεο καλεσμα για να συγκεντρωθει κοσμος στη πλατεια Συνταγματος,το οποιο απο την πρωτη στιγμη υποστηρίχθηκε απο το Left.gr και απο sites του αριστερου χωρου.
Συμφωνα με πηγες του πρεζα tv blog,το καλεσμα γινεται, απο ανθρωπους της νεολαιας του Συριζα και στοχο εχει την σταδιακη επιστροφη του κοσμου στους δρομους και τις πλατειες,πραγμα το οποιο ειναι κατι το ωραιο...
αν και πιστευουμε πως "επαναταση" και ανατροπη με το τσιγκελι δεν γινεται.
Μαλιστα τα sites http://www.real-democracy.gr/ και http://amesi-dimokratia.org/ τα οποια τα διαχειριζονταν μελη της Λαϊκης Συνελευσης της πλατειας Συνταγματος (ειδικα το δευτερο) εχουν ανανεωθουν...απο περισυ...πραγμα το οποιο σημαινει πως δεν βρισκονται οι "παλιοι αγανακτισμενοι" πισω απο το καλεσμα της Κυριακης 10/3.

Εμεις ως blog θελουμε να σημειωσουμε τα παρακατω:
-Δεν θελουμε να ξαναγινουμε (ως πολιτες) , οι θλιβεροι κομπαρσοι στα πολιτικα τους παιχνιδια και οι συγκεντρωσεις να χρησιμοποιηθούν για μικροπολιτικους σκοπους,με στοχο τον αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης και αποτελεσμα την αποσυμφωρηση της καταστασης .
-Δεν θελουμε για ακομη μια φορα "να χαθουμε στη μεταφραση",ιδεολογικων εννοιων και θεωριων περι αριστερας κτλ...την ωρα που εχει παρει φωτια το μουνι μας,με την ανεργια,την πεινα και την εξαθλιωση να εχουν χτυπησει κοκκινο.
-Οι συγκεντρωσεις πρεπει να εχουν στοχο και αιτηματα.Δεν υπαρχει καιρος για αφυπνηστικα happenings,τη στιγμη,που απο τον επομενο μηνα ανοιγουν στη Βουλη το δρομο για την αναθεωρηση του Συνταγματος,ωστε να νομιμοποιησουν τις παρανομιες των μνημονιων που ψηφισαν.
-Ο ιστορια γραφει...και ο χρονος θα δειξει...πολλα για ολους.

ΠΡΕΖΑ TV