11 Μαρ 2013

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από τις εξηγήσεις Μητρόπουλου για το 1 εκ. δολάρια


Θα δώσω στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα λέει ο γνωστός εργατολόγος – βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος
Σε πρώτο πρόσωπο και χωρίς σχόλια η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Μητρόπουλο σε αντίθεση με άλλες που αφορούσαν βουλευτές του κόμματος
Τελικά μετά από αρκετές ώρες σιωπής και ....
μπόλικο παρασκήνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να εκδώσει το δελτίο Τύπου με τις εξηγήσεις του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου γιά το δημοσίευμα των «Νεων» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μητρόπουλος δεν έχει δηλώσει ποσό που εισέπραξε από υπόθεση του δικηγορικού του γραφείου το 1999 και φτάνει το 1 εκ διλλάρια ΗΠΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ανακοίνωση που εξέδωσε τώρα, παίρνει πάνω του την υπεράσπιση Μητρόπουλου και αυτό μετά τα όσα έδουν δει το δως της δημοσιότητας γιά την νευρικότητα στις σχέσεις Τσίπρα – Μητρόπουλου σχετικά με τις αποστάσεις που παίρνει ο βουλευτής από τις θέσεις του κόμματος σε συγκεκριμένα θέματα. Ο κ. Μητρόπουλος έδωσε στην Κουμουνδούρου στοιχεία τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση αποδεικνύουν οτι τας χρήματα που κέρδισε επαγγελματικά ο βουλευτής το 1999 μπήκαν νόμιμα στην χώρα, δηλώθηκαν και μάλιστα αποδόθηκαν και οι αναλογούντες φόροι στο ελληνικλό δημόσιο.
Ωστόσο, μία προσεκτικά ματιά στην ανακοίνωση αρκεί γιά να διαπιστώσει κανείς τις διακριτικές αποστάσεις που τηρεί η Κουμουνδούρου στην υπόθεση αφού μπορεί να εξέδωσε με το έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση, αλλά το περιεχόμενό της είναι γραμμένο από τον ίδιο σε πρώτο πρόσωπο και απηχεί τις δικές του εξηγήσεις. Ακόμα, λείπουν οι συνήθεις σκληρές θέσεις του κόμματος κατά των «λασπολόγων» κλπ, οι οποίες πάντα συνοδέυουν ανάλογες ανακοινώσεις γιά πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και όταν πρόκειται γιά βουλευτές του , όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις.
Ο κ. Μητρόπουλος λοιπόν με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ λέει οτι δηλώσει το ποσό, εισπράχτηκαν και φόροι, αλλά υπάρχει και έκθεση ελέγχου γιά τα ετη 2007 – 20011 από την οποία προκύπτει οτι ουδεμία φορολογικά παράβαση βαρύνει τον κ. Μητρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημοσιοποιήσει και τα σχετικά έγγραφα που έχει ο βουλευτής.
www.parapolitika.g