11 Μαρ 2013

Ένταλμα σύλληψης για τρεις πρώην εκλεγμένους στο Δήμο Πειραιά


   Μέσα στην εβδομάδα, θα σκάσει σαν βόμβα στον Πειραιά, η είδηση της σύλληψης ενός πρώην Δημάρχου και δυο πρώην Προέδρων Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά, λόγω μεγάλης οφειλής της Επιχείρησης προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, επί Δημαρχίας του …., η Δημοτική Επιχείρηση, δεν εισέπραττε και δεν κατέβαλε Φ.Π.Α., από τις συναλλαγές της με ιδιώτες......

   Μετά από έλεγχο της αρμόδιας ΔΟΥ, διακριβώθηκε ότι το ποσό αυτό ξεπερνούσε το 1.500.000 ευρώ και αντικειμενικά υπήρχε αδυναμία είσπραξής του από τους πραγματικούς οφειλέτες – προμηθευτές.
   Μετά το φύλλο ελέγχου που συνετάγη κατέφθασε το ΣΔΟΕ, που μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, εκτός αυτής της παράβασης κατέγραψε και πλήθος άλλων, με αποτέλεσμα να  επιβληθούν τεράστια χρηματικά πρόστιμα στην Δημοτική Επιχείρηση.
   Ακολούθησαν ενστάσεις, παραστάσεις στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, αλλά επί ματαίω  . Επί Δημαρχίας Φασούλα, υπήρξε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα «αναλάβει» ο Δήμος την ευθύνη για την οικονομική διευθέτηση του θέματος, αλλά μετά από λίγες εβδομάδες υπήρξαν συγκλονιστικές εξελίξεις σε ότι αφορά τους τρεις εμπλεκόμενους.
   Το 2012, στις αρχές του χρόνου υπήρξαν θετικές εξελίξεις που ευνοούσαν τους τρεις σε διοικητικό επίπεδο. Το δικαστικό σκέλος όμως παρέμεινε και έτρεχε, μέχρι που προχθές, υπήρξε στην εφημερίδα μας πληροφορία ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, εξέδωσε  ένταλμα σύλληψης των πιο πάνω πρώην αιρετών.
http://www.mellon.gr