14 Μαρ 2013

Φοιτητές έριξαν τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο - Κλειστό ΤΩΡΑ το Σύνταγμα


Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών κατά του σχεδίου "Αθηνά", έξω από τη Βουλή. Ομάδα σπουδαστών έριξε τα κάγκελα μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Στο μεταξύ, σπουδαστές από όλη την Ελλάδα έχουν αποκλείσει το υπουργείο Παιδείας. 

Πορεία με τη συμμετοχή περίπου 3.000 σπουδαστών από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. ...





Μικρή ένταση υπήρξε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου φοιτητές πέταξαν αυγά και ντομάτες. 





Η πορεία άρχισε από το Προπύλαια και στη συνέχεια οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, όπου ενώθηκαν με τους φοιτητές της Φιλοσοφικής και της Νομικής, οι οποίοι βρίσκονταν νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας. 



Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. 



Τρία πούλμαν με σπουδαστές ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και δυο από την Πάτρα. 



Περίπου 1.000 φοιτητές από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της Ελλάδας, ύστερα από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, όπου είχε προγραμματιστεί ολοήμερος αποκλεισμός του κτιρίου. 





Ομάδα φοιτητών ξήλωσε την καγκελόπορτα και απειλούσε να μπει μέσα, αν δεν κατέβει ο υπουργός για να μιλήσουν. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, και αντιπροσωπεία των φοιτητών έχει αυτήν την ώρα συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.  




Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο υπουργείο Παιδείας. 





 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ