11 Απρ 2013

Ζήσε Μάη μου... Στις 10 Ιουνίου στην προανακριτική το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Νέα παράταση εργασιών για την Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το ΣΔΟΕ ενημέρωσε την Προανακριτική πως ...
το πόρισμα επί του φορολογικού ελέγχου των συγγενών Παπακωνσταντίνου θα είναι έτοιμο στις 10 Ιουνίου και κατόπιν αυτού η Επιτροπή θα ζητήσει από την Ολομέλεια καταρχήν μια παράταση 10 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 25 Απριλίου, προκειμένου να σταθμίσει τις κινήσεις της και κυρίως για το αν θα συνεχίσει μέχρι τότε τις εργασίες ή αν θα κάνει μια μικρή διακοπή.

Μέλη της Προανακριτικής εκτιμούν πάντως πως σε κάθε περίπτωση ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να καταθέσει μετά την έκδοση του πορίσματος από το ΣΔΟΕ.

Την Τρίτη στην Επιτροπή θα κληθεί το στέλεχος του ΣΔΟΕ Γιώργος Καρασμάνης που ασχολείται με την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των ερευνών.

Στο μεταξύ, υπόμνημα έστειλε στα μέλη της Προανακριτικής ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Ο γνωστός δημοσιογράφος απορρίπτει την κατηγορία ότι αφαίρεσε από τη λίστα που δημοσίευσε όνομα επιχειρηματία, αντιτείνοντας ότι επανειλημμένα έχει δημοσιεύσει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας βρίσκεται στη λίστα.
«Για ό,τι δημοσίευσα, κρίνομαι δημοσιογραφικά και όχι από Επιτροπές της Βουλής» τονίζει, μεταξύ άλλων.
http://www.newsit.gr