2 Απρ 2013

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο – Στριπτίζ σε… κηδεία: Τα 8 πιο παράξενα έθιμα

Έθιμα που πραγματικά δεν θα πιστεύετε ότι κάποιοι τα τηρούν, δείτε!

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως μια κηδεία θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πάρτι; Οι θρησκείες και οι συνήθειες των λαών ανά τον κόσμο, μπορούν κάποιες φορές να γίνουν τόσο…
περίεργες, που να επιτρέπουν σε κορίτσια να κάνουν στριπτίζ πάνω από το φέρετρο του νεκρού και πολλά άλλα…
1. Νοικιάζουν ηθοποιούς για να κλαίνε
Αν δεν είστε σίγουροι πως στην κηδεία θα εμφανιστεί μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να νοικιάσετε… θρηνούντες ανθρώπους! Με ένα αρκετά μικρό αντίτιμο, η κηδεία ενός ανθρώπου μπορεί να γεμίσει από σκυθρωπά πρόσωπα. Ανάλογα, βέβαια, με το αν θέλετε οι ηθοποιοί που θα έρθουν να… εκδηλώνουν τον «πόνο» τους, με δυνατά κλάματα και κραυγές απόγνωσης, θα πρέπει να δώσετε και κάτι παραπάνω. Η συγκεκριμένη πρακτική, λέγεται πως είναι πολύ παλιά, και πως είναι αρκετά διαδεδομένη μέχρι και σήμερα σε χώρες, όπως η Κίνα, όπου με 400 ευρώ μπορείτε να έχετε 45 λεπτά θρήνου.
2. Κηδεία… Hands-Free
Είναι γνωστοί οι περίεργοι κανόνες που διέπουν τις Βασιλικές οικογένειες, ανά τον κόσμο. Όμως, ο Βασιλιάς της Τόνγκα, σίγουρα έχει τον πλέον παράξενο κανόνα. Στη συγκεκριμένη χώρα, ο βασιλιάς θεωρείται κάτι το τόσο ιερό, που δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Όμως, αυτό είναι αναπόφευκτο, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που θα πρέπει να τον «ετοιμάσουν» για τη διαδικασία της κηδείας. Για να τον τιμήσουν, όμως, τα άτομα αυτά, θα πρέπει για τις επόμενες 100 μέρες να μην κάνουν τίποτα με τα χέρια τους! Έτσι, για τρεις μήνες, έχουν υπηρέτες, που τους ντύνουν, τους ταΐζουν και τους βοηθούν και στις πιο… προσωπικές ανάγκες τους.
3. Στριπτίζ στην κηδεία!
Στην Ταϊβάν, είναι πολύ επιθυμητό το να έχει κανείς πολλοί κόσμο στην κηδεία του αγαπημένου του προσώπου. Επίσης, επειδή πιστεύεται πως το πνεύμα παραμένει ζωντανό και στη μετά θάνατον ζωή και πρέπει να είναι χαρούμενο, η συγκεκριμένη τελετή, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κεφάτη, με μουσική και χορό. Και επειδή είναι δύσκολο να υπάρξει ένα αυτοσχέδιο πάρτι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, υπάρχουν επαγγελματικά συγκροτήματα με κοπέλες που κάνουν στριπτίζ, τα οποία και εμφανίζονται σε κηδείες για να διασκεδάσουν στον κόσμο.
4. Χορός με τον νεκρό
Στη Μαδαγασκάρη, το να θαφτείς μια φορά, δεν είναι αρκετό. Κάθε λίγα χρόνια, τα μέλη της οικογένειας, θα επισκεφτούν το σημείο της ταφής των αγαπημένων τους με σκοπό να τους ξεθάψουν και να… χορέψουν μαζί τους. Ναι, και όμως. Φυσικά, στη συγκεκριμένη περίσταση χρειάζεται πολύ αλκοόλ, το οποίο και καταναλώνουν οι συγγενείς, ενώ επαγγελματικά, μουσικά συγκροτήματα παίζουν μουσική για να χορέψουν. Στο τέλος, θάβουν και πάλι το πτώμα, μέχρι και τον επόμενο χορό…
5. Μοναδικά φέρετρα
Αν δεν είστε από εκείνους που θα ήθελαν να κάνουν μια απλή κηδεία, στην Γκάνα θα βρείτε τα φέρετρα που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και για κάθε νεκρό. Π.χ. αν είστε «κολλημένος» με το κινητό σας, μπορείτε να παραγγείλετε ένα φέρετρο με το σχήμα του μοντέλου που σας αρέσει!
6. Μετά θάνατον… γάμοι!
Παντρευτείτε για μια… αιωνιότητα! Σε μερικές χώρες, είναι απολύτως νόμιμο να μπορέσετε να παντρευτείτε κάποιον… νεκρό, εφόσον το επιθυμείτε. Η συγκεκριμένη πρακτική, υπάρχει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και πολλές νεαρές γυναίκες, έχαναν τους αρραβωνιαστικούς τους, και ήθελαν να τους παντρευτούν.
7. Αυτό-μουμιοποίηση
Ένα μέρος Βουδιστών μοναχών, λέγεται πως ετοίμαζαν τα σώματά τους για να μουμιοποιηθούν! Αυτό το κατάφερναν, τρώγοντας για δύο χρόνια, μόνο ξηρούς καρπούς και ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα τους απέβαλε, σιγά-σιγά, όλο το λίπος.
8. Μεταθανάτια φωτογραφία
Υπήρχε κάποτε μια εποχή, που το να βγάλει κανείς μια φωτογραφία, δεν ήταν και το πιο απλό πράγμα. Έτσι, αν κάποιος πέθαινε πιο νωρίς από ότι… υπολόγιζε, και δεν είχε κάποια οικογενειακή φωτογραφία, δεν υπήρχε πρόβλημα: Οι συγγενείς, μετέφεραν το πτώμα του στον φωτογράφο, ο οποίος και το τραβούσε φωτογραφίες, είτε μόνο του, είτε με τους συγγενείς του. Εκείνοι στη συνέχεια, συνήθιζαν δείχνουν με περηφάνια τα πορτρέτα.
τσαντιρι