12 Απρ 2013

Τα μυστήρια του Αττικού Νοσοκομείου, ο ακτινολόγος και τα γαλάζια «ρουσφέτια»

Μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο Αττικό φαίνεται να προκαλεί ο «επεκτατικός ιμπεριαλισμός» του διευθυντή του ακτινολογικού τμήματος και εκλεκτού της ΝΔ, Νίκου Κελέκη.
Ο διευθυντής του ακτινολογικού του δημόσιου αυτού νοσοκομείου, αξιοποιώντας τη.....
θέση του αναπληρωτή διοικητή του «Αττικού», καθώς και τη θέση του προέδρου Χωροταξίας διευρύνει διαρκώς χωροταξικά το τμήμα του σε βάρος άλλων και κυρίως του καρδιολογικού που θεωρείται και ένα από τα καλύτερα της χώρας.
Ο κ. Κελέκης που φαίνεται να συγχέει τον διοικητικό του ρόλο με αυτόν του ιατρού αποφασίζει αυθαίρετα τη χωροταξική διάταξη του νοσοκομείου με κριτήρια που ξεφεύγουν από τα επιστημονικά όρια και άπτονται συχνά με «παιχνίδια εξουσίας».
Προσφάτως προχώρησε στην παραγγελία νέου αγγειογράφου τον οποίο τοποθέτησε σε χώρο που χρησιμοποιείται από το καρδιολογικό τμήμα από την ίδρυση του νοσοκομείου, χωρίς να ενημερώσει τους συναδέλφους του και χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση.
Αντί ως υποδιοικητής να σχεδιάζει την εύρυθμη λειτουργία των μάχιμων κλινικών -όπως είναι η καρδιολογική- αξιοποιεί το διοικητικό του ρόλο για να επεκτείνει την κλινική του σε βάρος των υπολοίπων.
Η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο, απειλώντας την ομαλή λειτουργία του.
Λέγεται μάλιστα ότι η «γαλάζια ομάδα» που θέλει να ελέγξει το νοσοκομείο προορίζει για νέο διοικητή του νοσοκομείου τον Χρήστο Ροϊλό, στέλεχος της ΝΔ από την Πάτρα ο οποίος αφού περιπλανήθηκε στην Πολιτική Ανοιξη και το ΚΕΠ του Δημήτρη Αβραμόπουλου επανέκαμψε στη γαλάζια παράταξη διεκδικώντας θέση και ρόλο στο Δημόσιο. Λέγεται ότι το πέρασμά του από την «Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006» προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ψιθύρους κακοδιαχείρισης.
Το ερώτημα είναι τι κάνει το υπουργείο και αν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος συνεχίζει να σκέπτεται όπως στο παρελθόν με κριτήρια μικροκομματικά και πελατειακά σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τον ορθολογισμό...
Φωτογραφία: Euroknissi 
http://www.iefimerida.gr/news/99542