22 Απρ 2013

Χρήστος Ζώης: « Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση του Μητροπολίτη Σύρου»

Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Ζώης με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος για να σωθεί η Εθνική Τράπεζα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση έχει παραδώσει τα κλειδιά του....
τραπεζικού συστήματος της χώρας στους δανειστές, ένας εκ των σημαντικότερων Ιεραρχών της χώρας μας ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος καταθέτοντας  μια πρόταση, άξια θαυμασμού, προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο δείχνει τον δρόμο για να μπορέσει η Εθνική Τράπεζα να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας πρότασης – προσφοράς, θα εκινητοποιείτο το σύμπαν για την υλοποίηση της. Στην Ελλάδα, όμως, των μνημονίων και της τρόικας, όταν η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί μάλιστα τα συμφέροντα των δανειστών, αλλά έχει ως μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων, η τρικομματική κυβέρνηση και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο, τηρούν μια «ένοχη» σιωπή. Μήπως γιατί οι αποφάσεις αυτές για το μέλλον τη Εθνικής Τράπεζας είναι ήδη προειλημμένες;
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η «Νέα ΜΕΡΑ» χαιρετίζει την πρόταση του Μητροπολίτη Σύρου και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια καταβάλλοντας από την πλευρά της οποιαδήποτε βοήθεια, ώστε η Εθνική Τράπεζα, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας να παραμείνει σε ελληνικά χέρια και να καταστεί ξανά η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, όπως και σε άλλες δύσκολες περιόδους για την χώρα μας, ώστε να μπορέσει η πατρίδας μας να βγει από την κρίση».