22 Απρ 2013

Μαθήματα Δημοκρατίας… παραδίδει ο Γιάννης Δημαράς στο Κόμμα «του»! Καταργεί τα Όργανα και αποκλείει όποιον έχει άλλη άποψη για την πλήρη υποταγή στον Καμμένο…



Τα όσα συμβαίνουν τελευταία με το Πανελλήνιο Άρμα  Πολιτών, πέρα από το ότι θυμίζουν… θέατρο του παραλόγου  είναι  ενδεικτικά    για πολλά πράγματα  για όλο το  πολιτικό  σύστημα..
Θυμίζουμε:
Τον περασμένο Απρίλιο ο ....
Γιάννης Δημαράς συμφωνεί με τον Πάνο Καμμένο να συνεργαστούν εκλογικά .
Οκτώ  μήνες αργότερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Άρματος , Συνάδελφος και φίλος του Γιάννη Δημαρά, Σωτήρης Στανωτάς , καταθέτει αναφορά στον Εισαγγελέα επί του Οικονομικού Εγκλήματος με την οποία ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την μη τήρηση της συμφωνίας   στο οικονομικό επίπεδο και την διαχείριση των χρημάτων πού, μέχρι τότε, είχαν πάρει οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες  από  την Πολιτεία ως εκλογικές ενισχύσεις.
Οι προσποιούμενοι τους δημοσιογράφους  παρουσιάζουν την είδηση –χωρίς να κάνουν ρεπορτάζ- με τίτλους που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα:  « Ο Δημαράς ζητά λεφτά από τον Καμμένο» και άλλους, αναλόγου επιπέδου και αλήθειας.
Και  λίγες  ώρες, μετά την δημοσιοποίηση της αναφοράς, ο Δημαράς σπεύδει να δηλώσει πώς υπάρχει  μόνο πολιτική συμφωνία με τους Ανεξάρτητους( !!! )
Για να συμπληρωθεί η… ωραία ατμόσφαιρα, πριν  από δυο εβδομάδες ο Πάνος Καμμένος, αποδεικνύοντας το τεράστιο εύρος της πολιτικής του σκέψης ΜΗΝΥΕΙ για ψευδή καταμήνυση και…. εκβίαση  τον Σωτήρη Στανωτά. (Ευτυχώς, για νάχουμε  να γράφουμε…)
Μια μήνυση την οποία ,με δήλωση  τους, στελέχη του Άρματος  χαρακτηρίζουν «προσβλητική και απαράδεκτη»
Στην δήλωσή τους,  που στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων τονίζουν:
Επειδή ήταν εμφανής η προσπάθεια, επί 7μηνο, του Πάνου Καμμένου να μεταθέτει το θέμα και να απαξιώνει τις αποφάσεις των Οργάνων του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών (με την ανοχή του Γιάννη Δημαρά) θεωρήσαμε αναγκαίο και απαραίτητο, για την πολιτική μας υπόσταση, να απαιτήσουμε την τήρηση της συμφωνίας. Γι αυτό  και επαναλάβαμε την εξουσιοδότηση στον Σωτήρη  Στανωτά να ολοκληρώσει την κατά αρχήν συμφωνία, ή οποία με ευθύνη του Πάνου Καμμένου δεν είχε αποτυπωθεί και γραπτώς.
Και συμπληρώνουν:
Ο Πάνος  Καμμένος  θεώρησε, έξω από κάθε πολιτική και ηθική δεοντολογία, σκόπιμο να προσπαθήσει να ευτελίσει  τον Εκπρόσωπο Τύπου του Άρματος  Σωτήρη Στανωτά, τον οποίο θεώρησε «υπεύθυνο» για όσα είχαν αποφασίσει προηγουμένως τα  Όργανα του Κόμματος, κατ απόλυτη ομοφωνία.
Για να απαντήσουν και στον Πρόεδρο Γιάννη Δημαρά που έσπευσε να δηλώσει πώς δεν γνώριζε  και δεν είχε ενημερωθεί από τον Στανωτά για την αναφορά:
Οφείλουμε, χάριν της Αληθείας, να  προσθέσουμε ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου Σωτήρης Στανωτάς, είχε πολλές φορές αναφέρει στα Όργανα του Κόμματος, παρουσία  και του Γιάννη Δημαρά, την ανάγκη προσφυγής στην Δικαιοσύνη, ως  έσχατο μέσο διασφάλισης της νομιμότητας και της διαφάνειας της ισότιμης συνεργασίας των δύο Κομμάτων.  Το θέμα ΔΕΝ είναι οικονομικό. Είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΟ και αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί αφορά και σε διαχείριση δημόσιου χρήματος.
Και τι  έκανε ο δημοκράτης Πρόεδρος –καλό παιδί;
Απλά… κατήργησε τα Όργανα και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ πώς «δημιουργείται» ΚΟΕΣ στην οποία όσοι θέλουν να λάβουν μέρος να στείλουν έγγραφη αίτηση. Παράλληλα έδωσε  εντολή να διαγραφούν από το μέϊλινγκ λίστ οι υπογράψαντες την δήλωση αλλά και όσοι υπάρχει πιθανότητα να συμφωνούν μαζί τους!!!  Και τους διέγραψε από φίλους στα social media!!!
Είναι βέβαιο πώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει να γράψει πολλά για την πορεία του καλού αυτού παιδιού πού όταν κατάλαβε πώς  το να τον λυπούνται ανεβάζει τις  μετοχές του (και όχι μόνο στην Πολιτική) αποφάσισε να φορέσει το προσωπείο της συνεχώς κλαίουσας Μαγδαληνής, δηλώνοντας, ταυτοχρόνως, πώς δεν ασχολείται με χαμηλού επιπέδου πράγματα γιατί…. «προτιμά να μαζεύει χόρτα»!!!
Ένας ακόμη  πολιτικός αρχηγός που θα σώσει την πατρίδα…