9 Απρ 2013

Ο Βενιζέλος “άδειασε” δημοσίως τον Κουβέλη

Evangelos-Venizelos-Fotis-KouvelisΣε ένα εκκωφαντικό πολιτικό “άδειασμα” του Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με όσα δήλωσε από την Ιπποκράτους, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους...
επικεφαλής της τρόικας, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι το δημόσιο αποτελεί το βασικό “αγκάθι” στις συζητήσεις των δυο πλευρών, και προέτρεψε ουσιαστικά τον Φώτη Κουβέλη να έχει και εκείνος μια απευθείας συνάντηση με την τρόικα, προκειμένου να διαπιστώσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.
“Το μεγάλο “αγκάθι” στη διαπραγμάτευση είναι το θέμα της δημόσιας διοίκησης. Το αντιμετωπίζουν από διαρθρωτική οπτική γωνία. Δεν φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές. Τις χρειαζόμαστε. Δεν ανεχόμαστε συντεχνιακές λογικές.
Πρέπει να ξεπεράσουμε το θέμα του δημοσίου, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και της έννομης τάξης. Να κινηθούν διαδικασίες. Βασικός στόχος μας πρέπει να είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε σκέψη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Πρόσθετα μέτρα δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, ούτε το πολιτικό σύστημα.
Θα βοηθήσει πολύ να υπάρξει απευθείας επαφή και της Δημοκρατικής Αριστεράς με την τρόικα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε και στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, την οποία “μπλόκαρε” η τρόικα: “Στόχος μας είναι ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα. Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, από κάθε άποψη. Είναι σαφές όιτ το ζήτημα της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank δεν έχει λάβει την οριστική απάντησή του”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 http://ysterografa.gr