16 Μαΐ 2013

Τι γραφουντα ΕΠΙΚΑΙΡΑ για τους ΑΝΕΛ

1.Εσωστρεφεια

Στη δίνη της εσωστρέφειας στροβιλίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον απόηχο των εντάσεων του επεισοδιακού ιδρυτικού τους Συνεδρίου. Ο Τέρενς Κουίκ δημοσιοποίησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο, τη δυσαρέσκειά του για το... ότι, αν και αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών, ενημερώθηκε για το ταξίδι του Πάνου Κομμένου στην Ισλανδία για το Συμβούλιο Αρχηγών της Συμμαχίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών από ένα... προεδρικό tweet. Στο επίκεντρο, πάντως, των διεργασιών αυτή τη φορά βρίσκεται η θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στις 9 Ιουνίου. 
2.Προσχωρησεις στην ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Κι ενώ πληθαίνουν οι αποχωρήσεις μικρομεσαίων στελεχών, κυρίως προς τη Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη, η σύγκρουση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ κλιμακώνεται. Οι τάσεις φυγής από το κόμμα του Π. Καμμένου προς αυτό του Λαρισαίου πολιτικού αποτυπώνονται στη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης από τον καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά: μόλις 4,2% (4,7% με αναγωγή) για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στο 2,3% (2,6% με αναγωγή) η Νέα Μέρα.
3.Μισθοι ιδιοι με τους βουλευτες..ΤΩΡΑ εξηγειται το μακελειο που γινεται!!!
 
 Για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειωτέον ότι όποιος εκλεγεί θα εισπράττει αποζημίωση ισόποση της βουλευτικής η μόνη υποψηφιότητα που είχε ανακοινωθεί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν του εκπαιδευτικού Δημήτρη Μπίσαλα, δημοτικού συμβούλου στη Νέα Σμύρνη και περιφερειάρχη Ηπείρου και Ιονίων Νήσων των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έχουν ακουστεί και τα ονόματα του Γιώργου Αναγνωστάκου και του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Γιάννη Μοίρα. Ο Βασίλης Καπερνάρος, πρόεδρος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βολιδοσκοπήθηκε από την ηγεσία για το πόστο του γραμματέα, αλλά λόγω ασυμβίβαστου (είναι βουλευτής) και επαγγελματικών υποχρεώσεων αρνήθηκε. Ο Πάνος Καμμένος εξακολουθεί να ψάχνει για το δυνατό όνομα που θα μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Γιώργου Αναγνωστάκου, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια ενδυνάμωσης της δικής του ομάδας. Από το προεδρικό περιβάλλον αντιμετωπίζεται με καχυποψία, διότι θεωρούν ότι συνεχίζει να διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τους γαλάζιους και δεν αποκλείουν κάποια στιγμή αποχώρησή του και επιστροφή του στη ΝΔ.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ