7 Μαΐ 2013

"Αγριεύει" (ολοένα και περισσότερο) η Ευρώπη!

Απότομα διεκόπη η εμφάνιση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Πανεπιστήμιο του Άμστερναμ όταν ομάδα φοιτητών παρενέβη με αποτέλεσμα να διακοπεί η συζήτηση.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ μιλούσε σε φοιτητές αναφορικά με την...
ευρωπαϊκή κρίση χρέους όταν μια ομάδα οργανωμένων φοιτητών που βρισκόταν στο ακροατήριο άρχισε να διακόπτει τη διαδικασία των εγκεκριμένων ερωτήσεων, θέλοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική χρηματοδοτήσεων του Ταμείου.
Οι άνδρες ασφαλείας χρειάστηκε να απομακρύνουν βίαια αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι απευθύνονταν στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «Μαντάμ Λαγκάρν», σέρνοντάς τους κυριολεκτικά έξω από την αίθουσα, προκειμένου να συνεχιστεί συζήτηση.
Κατά την ομιλία της η Λαγκάρντ είπε ότι περνά τον μισό χρόνο της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης.



«Για να επιτύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν. Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες της Γερμανίας.

Η τραπεζική ένωση είναι ένα από τα προγράμματα που θεωρούνται κλειδί για τη βελτίωση της οικονομίας των 17 χωρών που μοιράζονται το ευρώ. Θα βοηθούσε να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα που τώρα εμποδίζουν τη ροή των πιστώσεων η οποία χρειάζεται για να χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.
 http://www.kourdistoportocali.com/