16 Ιουν 2013

Πάρκο Γκεζί - Η επόμενη μέρα μετά το μακελειό .

Περισσότεροι απο 40 οι τραυματίες στην πλατεία Ταξίμ
- Τυφλή βία από την αστυνομία για να διαλύσει τους διαδηλωτές
- Βίντεο ΣΟΚ: Υδροφόρα παρασύρει διαδηλωτή στο πάρκο Γκεζί - ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες
- Δακρυγόνα ακόμα και σε ξενοδοχεία έριχνε η αστυνομία....

Περικυκλωμένη απο αστυνομικές δυνάμεις είναι η πλατεία Ταξίμ, μετά τη σκληρή επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει τους διαδηλωτές.









Το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία διέλυσε με βία την κατάληψη, μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν προς τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την πλατεία.

Η επέμβαση της αστυνομίας δεν σταμάτησε στο πάρκο. Οι μάχες σώμα με σώμα επεκτάθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν μέσα στο ξενοδοχείο Ντιβάν που οι διαδηλωτές έχουν μετατρέψει σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο. Πάνω απο 40 εκτιμάται οτι είναι οι τραυματίες.



Δείτε περισσότερες ΦΩΤΟ στο Onalert.gr


Σοκαριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται μία υδροφόρα να έχει παρασύρει διαδηλωτή ο οποίος σφαδάζει από πόνο. Παρά το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να απεγλωβίσουν τον διαδηλωτή, η υδροφόρα συνεχίζει κανονικά την πορεία της... ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο έιναι ιδιαίτερα σκληρό.



Η αστυνομία με τη βία μπήκε στο πάρκο Γκεζί το οποίο ήταν υπό κατάληψη. Αμέσως ακολούθησαν εργάτες που άρχισαν να μαζεύουν τις σκηνές και να καθαρίζουν το πάρκο.







Την ίδια ώρα, στην πλατεία Ταξίμ, όπου δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να αποτρέψουν διαδηλωτές να πλησιάσουν την πλατεία, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.





Υδροφόρες απομάκρυναν τους διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ με εντολή Ερντογάν.














ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: FACEBOOK - Twitter - Reuters