14 Ιουν 2013

Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη για την ΕΡΤ ! - Ρε τον Βαγγέλη τον ξεχασιάρη ! - Για δείτε λιγάκι ...

stoxasmos-politikh
Ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος (!) ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει (στην ειδυλλιακή Λευκάδα), μαζί με την Υπόλοιπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης. ..
Τι μας διαμαρτύρεται τώρα;
Αρθρο 66
Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.
δ) Ειδικότερα, ....
2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»
§2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του ν. 3986/2011 (Α' 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότε

 Σχετικό: «ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!»

Αυτός είναι ο μόνιμος τίτλος στις ειδήσεις της κλειστής-ανοιχτής αμαρτωλής ΕΡΤ, που αναμεταδίδει το σπαραξικάρδιο πρόγραμμά της από τη zougla και άλλα ιντερνετικά κανάλια, ενώ οι συγκεντρωμένοι έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το διασκεδάζουν.

Η συμπαράσταση του κόσμου, ισχυρίζονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, είναι περίτρανη απόδειξη του πόσο ο λαός εκτιμούσε τις καλές υπηρεσίες της κρατικής τηλεόρασης, και προπάντων την αντικειμενική, λέει, ενημέρωση που τους παρείχε, προς διάψευση των σαμαρωμένων συκοφαντών της.

Τώρα γιατί η κρατική τηλεόραση ήταν ουραγός τηλεθέασης, παρ' όλη την υψηλή ποιότητά της, είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Και το γιατί ο λαός τώρα κλαίει και οδύρεται για το κλείσιμό της, ενώ την αναθεμάτιζε κάθε φορά που άκουγε για τους προκλητικούς μισθούς των δημοσιογράφων της, και  γόγγιζε όταν έβλεπε στο λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι υπέρ της ΕΡΤ την οποία περιφρονούσε -  χαράτσι που ούτε η Μελίνα Μερκούρη δεν μπόρεσε να καταργήσει -  πάλι δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω.

"Λεφτά με τη σέσουλα στην ΕΡΤ. Όλοι οι μισθοί εδώ" ήταν ο κραυγαλέος τίτλος άρθρου στο Troktiko, στις 23 Δεκεμβρίου 2009. Διαβάστε για τους παχυλούς μισθούς εδώ, όσοι βαρυπενθούντες για το κλείσιμο της ΕΡΤ, μπας και παρηγορηθείτε.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2009, είχε επίσης αναρτηθεί σχετικό άρθρο εδώ με τίτλο, "Μισθολόγιο ΕΡΤ: Οι λίστες της ντροπής" και υπότιτλο εντός παρενθέσεως "ΑΙΣΧΟΣ πιο σωστά".

Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στις 14/1/2010, είχε πει μεταξύ άλλων για την ΕΡΤ:
«Κληρονομήσαμε μια πολύ αρνητική κατάσταση, κυρίως λόγω της αναξιοκρατίας, της σπατάλης και του κακού τρόπου λειτουργίας. 
(...) 
Υπήρχαν υπάλληλοι που πληρωνόντουσαν υπέρογκα ποσά και άνθρωποι που πληρωνόντουσαν και δεν ερχόντουσαν στην ΕΡΤ. 
Παραλάβαμε μια ΕΡΤ που προσποιούταν ότι ήταν ένα κανάλι με εμπορικούς στόχους ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας σπάταλος οργανισμός και χωρίς στρατηγική στόχευση. 
(...) 
Τα προηγούμενα χρόνια ξεχείλισε το καθεστώς αυτό (των συμβασιούχων) είτε λόγω ρουσφετιών, είτε λόγω προσπαθειών χειραγώγησης δημοσιογράφων.» (Δείτε εδώ)

Στις 13 Μαρτίου του 2010, το φιλοκυβερνητικό, τότε, ΒΗΜΑ, είχε αναφερθεί σε δικαστικό έγγραφο του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με το οποίο «ο διοικητής, τα στελέχη και ορισμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ, παρουσιάστριες και παρουσιαστές εκπομπών και ειδήσεων, κλπ., λαμβάνουν αποδοχές υπερβαίνουσες κατά πολύ (ενίοτε πολλαπλάσιες) αυτές των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων», ενώ ουδείς στην ΕΡΤ, στα ΝΠΔΔ, στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ δεν μπορεί να λαμβάνει αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου που ανέρχονται (καθαρά) στα 6.090 ευρώ τον μήνα. (Δείτε εδώ κι εδώ.)

Προς τι λοιπόν οι θρήνοι, κλαυθμοί και οδυρμοί όταν πρόκειται για ένα τόσο αμαρτωλό μαγαζί;

Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι από τους καραδημοκράτες, που σήμερα οδύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ, παρακολουθούσαν μόνο την προκλητικά σπάταλη εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, "Στην Υγειά μας", όπου παρήλαυνε όλη η καλλιτεχνική νομενκλατούρα της χώρας για να διασκεδάσει δωρεάν εις υγείαν των αποχαυνωμένων κορόιδων που ηδονίζονταν βλέποντας τις γαρδένιες να πέφτουν βροχή στα κεφάλια των εκλεκτών καλεσμένων και να δημιουργούν χαλί στο πάτωμα. (Δείτε εδώ)

Βέβαια, ο περισσότερος κόσμος που βγήκε στους δρόμους δεν το έκανε από συμπαράσταση προς τους πρώην παχυλά αμειβόμενους υπαλλήλους της ΕΡΤ, αλλά απλά για να εκτονωθεί. Ψοφάει γαρ ο Νεοέλληνας για χαβαλέ.

Δώστε μου χαβαλέ και πάρτε την ψυχή μου,
Αφήστε με στους δρόμους να εκτονωθώ, 
Στο χαβαλέ τη βρίσκω και ξεδίνω, 
Δώστε μου χαβαλέ και ας παρεκτραπώ! 

Δε θέλω συμβουλές, δε θέλω παραινέσεις, 
Και δε γουστάρω, μάγκες, προβληματισμούς! 
Βαρέθηκα τις "παιδαγωγικές" σας επιθέσεις, 
Δώστε μου χαβαλέ, κι όχι χρησμούς! 

Ποσώς μ’ ενδιαφέρει τι θα ξημερώσει, 
Αν πέσει ο Σαμαράς και ακυβέρνητος βρεθώ, 
Αδιαφορώ εάν η Τρόικα θα με σώσει, 
Δώστε μου χαβαλέ και ας πνιγώ! 

Εδώ και τώρα βρείτ' εκτόνωση με χαβαλέ, 
Κι αφήστ' ες αύριον τα σπουδαία, 
Πολύ τη βρίσκω, είπα, με το χαβαλέ, 
Με χαβαλέ περνάω ξένοιαστα κι ωραία!

*******

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε τώρα, ας θυμηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2011 είχε θεσμοθετήσει  μεταξύ άλλων και το κλείσιμο της ΕΡΤ με υπουργική απόφαση:

Νόμος 4002/2011 - Άρθρο 66 
Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων 

1. Μετά το άρθρο 14Α του Ν. 3429/2005 (Α΄ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
 «Αρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων 
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
 α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)», β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)»
 και γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, 
εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
 αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών 
ή/και ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.

Να λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ  δεν είναι αθώο του "αίματος" των εργαζομένων στην ΕΡΤ! Από το 2009 η κυβέρνηση του εφιάλτη Γιώργου Παπανδρέου είχε εντοπίσει το πρόβλημα και υποτίθεται ότι προσπαθούσε να το λύσει, ίσως κάτω από τις πιέσεις της Τρόικα. Αποτέλεσμα; Μηδέν εις το πηλίκον!

Κατόπιν τούτων,  είναι υποκριτικό να βγαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή χθες και να  καταδικάζει την ενέργεια του Σαμαρά ως αντιδημοκρατική, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας, πρόβλημα Δημοκρατίας. Καταγράφονται πολύ σοβαρές αντιδράσεις των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών. 

Τα όσα δήλωσαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Χάνες Σβόποτα, αλλά και ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Όλι Ρεν, σημαίνουν πολλά. 

 Αυτό που συνέβη στην ΕΡΤ είναι ένας καταλύτης, γιατί προφανώς θέλουμε ριζική αναδιάρθρωση στο κράτος, τομές και αποφασιστικότητα. Ο πολίτης θέλει άλλο κράτος στην υπηρεσία του και στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Θέλει διαφάνεια. 

Δεν θέλει, όμως, εκ των ενόντων και εκ του πλαγίου πρόχειρες λύσεις για να καλύψουμε την υποχρέωση μείωσης του προσωπικού του δημοσίου κατά δύο χιλιάδες, επειδή δεν μπορέσαμε να βρούμε σωστά και έγκαιρα τη λύση αυτή. 
 (...) 
Άρα, είναι σαφής η θέση μας: Είμαστε υπέρ της άμεσης, ριζικής αναδιάρθρωσης στην ΕΡΤ και σε όλο το δημόσιο τομέα, αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία. 

Το κλείσιμο, το μαύρισμα την οθόνης, με τις επιπτώσεις που σας περιέγραψα, είναι κάτι που μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Ταυτιζόμαστε με το φρόνημα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, του ελληνισμού. 
 (...)
 Το δεύτερο που θέλει ο ελληνικός λαός είναι απόλυτο σεβασμό της δημοκρατίας και των θεσμών. Υπό συνθήκες κρίσης με την ακροδεξιά, τη ναζιστική, που αρνείται το Ολοκαύτωμα - ως ηγεσία, όχι ως δημοσκοπική βάση - να ανεβαίνει, να αποθρασύνεται, ο σεβασμός της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλίου, των διαδικασιών του Συντάγματος είναι όρος επιβίωσης του Έθνους.

Άρα, δεν υπάρχουν περιθώρια εκπτώσεων ή ανοχών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για παρακάμψεις και καταστρατηγήσεις της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για αυταρχικές κινήσεις και επιδείξεις δύναμης.»

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ουδείς γνωρίζει τι θα μας προκύψει αύριο... Πάντως το χάος είναι εδώ, αφού είναι ο βιότοπος του Έλληνα... Εδώ είναι και η δημαγωγία των "προοδευτικών" βΟλευτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν έχυσαν ούτε δάκρυ όταν έκλεισε ο ALTER.
Πάντως, είχε δεν είχε, ο Βαγγέλης κόλλησε και τα περι ναζιστικής ακροδεξιάς που αρνείται το ολοκαύτωμα. Φαίνεται κάθε φορά που το μνημονεύει κερδίζει πόντους...
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"