13 Ιουν 2013

Κεδίκογλου: Πριν «κλείσει» την ΕΡΤ έκανε κάμποσες προσλήψεις χιλιάδων ευρώ

O μεγάλος εξυγιαντής της ΕΡΤ και προστάτης του δημοσίου συμφέροντος Σίμος Κεδίκογλου, έκανε ουκ ολίγα ρουσφέτια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, χρησιμοποιώντας την και στις μέρες μας ως δοχείο πελατειακών εξυπηρετήσεων!
 Συγκεκριμένα, σε....
περισσότερα από 82.000 ευρώ αντιστοιχούν οι μηνιαίες αμοιβές -πλην των δώρων- για τις 28 προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ από τον Αύγουστο του 2012, επί Σίμου Κεδίκογλου. Αφορούν γραμματείς και πλήθος «ειδικών συμβούλων», με μηνιαίες αμοιβές που φτάνουν τις 4.000 ευρώ, ενώ το 80% των δημοσιογράφων της ΕΡΤ είχαν μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.300 ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι 11.500 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός «αλεξιπτωτιστών», παλιών γνώριμων της Ρηγίλλης, που προσελήφθησαν σε θέσεις «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» – προκειμένου να εξαιρεθούν από το μισθολόγιο που προβλέπει πλαφόν αποδοχών. Ως αντικείμενο εργασίας τους δηλώνεται η «οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγή τηλεοπτικής κάλυψης σημαντικών γεγονότων πολιτικής και πολιτιστικής σημασίας».
Ο διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος είχε τρεις γραμματείς με συνολική αμοιβή 6.000 ευρώ, όσες και ο διευθύνων σύμβουλος.
Τη λίστα με τις 28 προσλήψεις αποκάλυψε «ο Δρόμος της Αριστεράς».
Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα όπως δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2012.
ked3http://www.nez.gr/archives/14253